Вести

МАЛИ: Е-ФИСКАЛИЗАЦИЈА ПО ПЛАНУ, РОК ОСТАЈЕ, УЗМИТЕ СУБВЕНЦИЈЕ

Министар финансија Синиша Мали, уверио се како е-фискализација функционише у компанији "Делез Србија", одакле је поручио да овај процес у Србији тече по плану и да померања рокова више неће бити.

После куповине на Новом Београду, Малом је било интересантно да је "Делез" применио своје софтверско решење, што, како је рекао, раде и други трговачки ланци у Србији.

"То говори како је нови систем флексибилан и отворен. Сада има 240 што софтверских што хардверских решења на располагању", рекао је Мали.

Мали је поновио да неће бити померања рока за примену и да ће сви морати да буду на новом систему фискализације 1. маја.

Додао је да они који до сада нису искористили државне субвенције за овај посао, могу да се пријаве у додатном року до 5. априла.

Мали је истакао да већ у новом систему ради 15.000 привредних субјеката, да се дневно тај број повећава, као и да се до сада преко 130.000 субјеката пријавило.

"За сада све иде по плану и како треба", рекао је Мали и поручио обвезницима да не чекају последњи тренутак за прелазак на нови систем.

Мали се захвалио "Делезу" на доприносу и истакао значај е-фискализацији против сиве економије.

Мали је подсетио да ће грађани моћи да сваки рачун одмах провере преко кјуар кода и тако се и сами укључе у борбу против сиве економије.

 

 

 

Извор: Танјуг