Вести

Мали: Ђилас води кампању да би наставио да пљачка

Градоначелник Београда Синиша Мали данас је комплетну пажњу посветио свом претходнику на овој функцији - Драгану Ђиласу.
 
- Када је Ђилас одлазио са власти било је 108-109.000 незапослених, у августу ове године 90.628 лица, дакле 18.000 мање. Када су Ђилас и Шапић са њим били овде имали сте само три јавна градилишта, сада само јавних имате 60. Њима се не свиђа што се у Београду ради, јер не могу својим луксузним џиповима да прођу кроз центар града. Да се није Драган Ђилас сетио да уради једну фасаду? Ми смо урадили 200, а он само реплику Теразија на Новом Београду коју је ветар одувао, а коштала је грађане 500-600.000 евра. Кад су куповали нове аутобусе, куповали су из иностранства да би се неко уградио. Куповали су трамваје – 80 милиона евра за 30 трамваја који не могу да се возе по граду, јер немамо такве шине. То је оставио Ђилас. А онда су против мене водили кампању 24 стана у Бугарској. Размишљао сам зашто и сада су ми се сложиле коцкице – човек све време прави кампању за свој повратак. Не да би имао функцију због функције, већ да има могућност да настави да пљачка. Није се он сетио трудница, него оставио дуг од 350 милиона динара да га ја враћам. А био је најлепши и најбољи, а ти Синиша враћај његове дугове. Памтим Ђиласа по Великом брату. Одузео је деци Пионирски град, направио себи ВБ и зарадио паре, све нас направио магарцима, а ми смо Пионирски град вратили грађанима - рекао је на почетку своје беседе Мали.
 
То је, међутим, био само почетак.
 
- Сада када све саберем и одузмем, јасно ми је да он километар пре нас није направио. Интересовали су га нови аутобуси, ПР услуге и како да се обогати. Ђилас је одборник у Скупштини града, једном се појавио, а грађани га три године плаћају. Није било лако сваки дан борити се са том кампањом против мене, али сада ми је јасно откуд та кампања. Склопио сам коцкице у глави и схватам зашто сам некоме проблем и зашто је неко водио ту кампању против мене. Само из разлога да поново Београд врати својим тајкунима, који сада поново враћају свој новац у кампању против мене. Они су владали овим градом и ја ћу подржати сваког кандидата ко настави да се бори против те бандитске организаије која наш град покушава да сручи у провалију, као што је близу те провалије био 2013. године - наставио је актуелни градоначелник.
 
Није избегнут ни “случај Савамала”.
 
- Очекујем да надлежни органи ураде свој део посла, па да видимо ко стоји иза случаја Савамала. А онда ћемо опет да видимо да ли Синиша Мали стоји иза тога, као што је неки Синиша Мали имао 24 стана у Бугарској, а то сада више нико не помиње. Ја вам кажем, Драган Ђилас је узео пара за 2.400 станова, а њега нико то не пита.
 
Једно од питања новинара односило се на кандидата за будућег градоначелника.
 
- Не знам ко ће бити кандидат, а то није ни важно. Подржаћу сваког коме интерес Београда буде на првом месту. Ђилас је зауставио грађевинску индустрију Београда због једног тајкуна који се зове Мишковић, да би се прво продали станови у Белвилу. Ниједна друга грађевинска дозвола се није издавала, сада може да гради ко хоће.
 
Мали се осврнуо и на најављену оставку...
 
- Нисам рекао да подносим оставку, већ да ћу вероватно поднети оставку пре истека мандата, тј када се донесе одлука када ће избори бити. Ја ту одлуку не могу да донесем, нити се бавим то одлуком. Њу доноси већина у Скупштини града. Немам времена да се бавим том оставком, бавим се отварањем вртића и како ће да изгледа парк Ушће.
 
 Извор: Блиц