Вести

МАЛИ: ЂИЛАС, УМЕСТО ЗА ОВУ ЗЕМЉУ, РАДИО ДОБРО ЗА СВОЈ ЏЕП

Члан Председништва СНС-а и министар финансија Синиша Мали, поводом тврдње лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да би за шест месеци могао да спроведе инвестициони план “Србија 2025”, истакао је вечерас да Ђилас заборавља да је имао неколико година, а не месеци, да уради нешто добро за ову земљу, уместо за своје сопствене џепове.

"За то време је знао само да спроведе свој лични инвестициони план, базиран на енормној крађи. Невиђено лицемерје, помешано са безобразлуком и небригом за ову земљу и народ", саопштио је Мали.

Човек који је довео град Београд на руб пропасти, истовремено се лично богатећи, наводи Мали, сада хоће да се врати на власт да би уништио све оно што смо изградили, и узео све оно што смо зарадили.

"Једну једину ствар је оставио Београђанима - 1,2 милијарде евра дуга, док су истовремено његове фирме зарадиле 619 милиона евра. Проста рачуница, која је јасна сваком грађанину Србије", рекао је Мали.

Ми смо, наводи он, средили финансије у граду и држави, више него дупло смањили незапосленост, повратили углед међу инвеститорима, постигли највећи привредни раст у Европи, док са друге стране смањујемо јавни дуг.

"У последњих пет година изградили смо 350 км ауто-путева, а сада, када имамо новца, можемо да радимо још више, и зато желимо да спроведемо план ''Србија 2025''. Јасно је да је господин Ђилас лош економиста када је реч о јавним финансијама, али да ли је баш толико лош да мисли да је могуће за шест месеци уложити у државу 14 милијарди евра", упитао је Мали.

"Верујем да мисли да би у том периоду могао да украде 14 милијарди евра, као што је то чинио док је био на власти. Он и његови пајтоси нису могли да ураде ни канализациону и водоводну мрежу, а камоли Београд на води или неки километар ауто - пута", навео је Мали.

Мислим да смо досадашњим радом и резултатима, показали да грађани могу да нам верују да ћемо у наредних пет година остварити све што смо обећали.

Испунили смо обећање да ћемо повећати плате и пензије, као што ћемо испунити и обећање да ће до 2025. године просечна плата бити 900 евра, а просечна пензија између 430 и 440 евра, указао је Мали.

То ће нам управо омогућити, јавне инвестиције које планирамо - нови километри ауто-путева, 5.000 км путева које ћемо реконструисати, за шта ћемо издвојити 900 милиона евра, нови километри водоводне и канализационе мреже у вредности од милијарду евра, фабрике за пречишћавање отпадних вода.

Уложићемо 600 милиона евра у дигитализацију и образовање и 500 милиона евра у станове за младе. Знамо да можемо да достигнемо привредни раст и од седам одсто годишње, што потврђује и Светска банка. За то се боримо, да би сваки грађанин у Србији могао да живи боље, нагласио је Мали.

Сада имамо новца у буџету за нове пројекте и нове изазове, навео је Мали.

"Сада, када је прошло довољно времена од власти Ђиласове бахате дружине, која нам није оставила ништа сем огромних дугова. Данас имамо предиспозиције да створимо богатије и напредније друштво. Гледамо напред, у будућност, и нећемо им дозволити да врате земљу у ружну прошлост", закључио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг