Вести

Мали: Ђилас је Београд оставио у дужничком ропству

Градоначелник Београда Синиша Мали сматра да је спремност Саше Јанковића да сарађује са Драганом Ђиласом позив свим тајкунима да се удруже како би се докопали власти у главном граду Србије.
 
- Сада када смо стабилизовали град, виде прилику да се врате и да га оплачкају. Они другачије не умеју да функционишу. Надам се и због своје деце да се то никада неће десити- рекао је градоначелник српске престонице за ТВ Пинк.
 
Он је истакао да је Ђилас након своје погубне владавине у Београду 2013. године оставио дуг од милијарду и 118 милиона евра.
 
Како је додао, неке медијске, пријатељи Драгана Ђиласа, су стали на његову страну и покушали да обману јавности, представљајући јавни дуг, као укупан дуг Београда. - Ђиласу и његовима не одговара да грађани знају какву су погубну полиитику водили. 
 
Оставили су дуг од 630 евра по глави сваког Београђанина. За само три године смо тај дуг преполовили и вратили га у нормалу од 300 евра по човеку - навео је Мали. 
 
Како је додао, последњи Ђиласов кредит доспева 2041. године и тај новац ће враћати наша деца. 
 
- Он није плаћао вртићима, школама, домовима здравља за грејање, воду... они нису плаћали јавноим предузећима...У 2013. години су јавна предузећа, којих има 20ак, имала гибитак од две милијарде динара, а у 2016. имају добит од 10 милијарди динара - истакао је градоначелник Београда. 
 
- То су погубне последице његове владавине у Београду, без обзира на њихове покушаје спиновања. Ми смо одговорном политиком тај дуг успели да сведемо на разумну меру - истакао је Мали и додао да је Телевизија Н1 позивајући се на извештај Фискалног савета искористила једну реченицу коју је извукла из контекста.
 
- Ђилас је остао дужан корисницима социјалне помоћи, трудницама, породиљама...Истовремено његово богатство се увећавало - додао је Мали. 
 
Осврнувши се на примедбе о вредности инвестиције, он је рекао да је да нас је погубном политиком инвестирана Драган Ђилас 2013. године оставио у дужничком ропству.
 
 - Његове највеће инвестицвије су Мост на Ади и Соларисови аутобуси које смо плаћали 319.000 евра по комаду. Ми смо од наших људи, од Икарбуса исте такве плаћали 280.000 евра. Реплика Теразија је коштала 600.000 евра, то ми враћамо, одабрали су скупљу понуду за реконструкцију Булевара краља Александра...Ми инвестирамо колико имамо и у оно што грађанима треба, водећи рачуна о сваком динару -подвукао је Мали.
 
Извор: Пинк