Вести

МАЛИ: БАХАТО И НЕВАСПИТАНО ПОНАШАЊЕ ДРАГАНА ЂИЛАСА

Градоначелник Београда Синиша Мали тешко је данас одолевао питањима новинара да ли ће бити нови министар финансија, након што је Душан Вујовић поднео оставку, истакавши да је од тога важнија тема бахато и неваспитано понашање Драгана Ђиласа, који је напуштањем омаловажио седницу градског парламента.

На инсистирање новинара да каже да ли ће заменити Вујовића, Мали је рекао да свако ко је на листи "Александар Вучић - зато што волимо Београд" може и заслужује да води престоницу, а ко ће то бити одлучиће, каже, органи странке и њен председник.

Каже да не зна ко ће га на тој функцији наследити.

"Не знам у овом тренутку да ли ме ико наслеђује, ако ме наслеђује и ко ме наслеђује. Рано је за те теме. Водимо се Вучићевом визијом за бољи и лепши Београд, за бољу и лепшу Србију. Боримо се за нова радна места и за нове инвестиције", истакао је Мали.

За градоначелника је већа тема од тога бахато понашање Драгана Ђиласа.

"Ово неваспитање, омаловажавање градског парламента. Никада се то у историји није десило. Толико сам шокиран тиме, да свака друга тема за мене није ни важна", рекао је Мали коментаришући то што је Ђилас пришао говорници јер није добио реплику.

"О теми о којој сте ме питали, има времена, дискутоваћемо. Мени је част да будем у тиму Александра Вучића, ма коју функцију обављао. Ако и не обављам функцију, није ни важно. Не јурим за тиме", рекао је Мали.

На питање да ли му је та функција понуђена, Мали је рекао да не би желео о томе да разговара већ о понашању Драгана Ђиласа и упитао ко данас представља оне грађане који су за Ђиласа гласали, пошто је он напустио седницу градске скупштине.

"Ми се боримо аргументима, на крају грађани су донели одлуку, гласали за ону политику коју спроводи Вучић, СНС и наши коалициони партнери", рекао је Мали.

 

Извор: Танјуг