Вести

ЛОНЧАР: ВАКЦИНА СПАШАВА ЖИВОТ, СРБИЈА УЗОР

Министар здравља Златибор Лончар и регионални директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Клуге, посетили су Институт "Торлак" у којем би за око месец дана требало да почне прва фаза производње руске вакцине "Sputnjik V".

Лончар је захвалио директору Светске здравствене организације за Европу, који јуче и данас борави у посети Србији, за помоћ и подршку.

"Посебно ми је драго што се данас налазимо на месту где је, захваљујући Клугеу и његовом ангажовању, имамо данас погоне за складиштење и чување вакцина на свим температурама које су неопходне", рекао је Лончар.

Не ради се само о 340.000 долара колико је издвојено, захваљујући Клугеу, већ је значај много већи, јер је реч о капацитетима без којих не бисмо могли и питање је какви би наши резултати били да тога није било време.

Захваљујући свему томе, како је истакао, Србија данас има резултате који су препознатљиви у целом свету.

"Важно ми је што је Клуге све ово могао да види уживо и да зна где је тачно уложен новац, какав је бенефит за грађане Србије али и региона. Неизмерно хвала, и надам се да ћемо наставити сарадњу, а да је ово само почетак", рекао је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг