Вести

ЛОНЧАР: ПОСАО ЗА 100 НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА И 200 МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА

Посао у здравственим установама добило је 100 најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији и 200 медицинских сестара и техничара који су школу завршили са најбољим успехом.

Највише лекара и сестара запослено је у Клиничком центру Србије.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је од данас велика одговорност на њима и да они морају да мењају здравствени систем.

"Ово је велико појачање за здравствени систем који ради 24 сата, 365 дана у години. На овим младим људима је велика одговорност да брину о здрављу свих грађана Србије", рекао је Лончар.

Лончар је нагласио да су сви медицински факултети изабрали најбоље дипломце који су добили посао, специјализацију и држава им плаћа докторске студије.

Највише дипломаца запослено је са Медицинског факултета у Београду, где се уписује и највећи број студената.

Кроз програм запошљавања најбољих дипломаца, у претходне две и по године, посао је добило 400 лекара - најбољих дипломаца медицинских факултета, и 500 сестара.

Са новим запошљавањем, у здравственом систему ради 500 најбољих дипломаца и 700 медицинских сестара и техничара. Запослени лекари факултете су завршили са просечном оценом 9 и 10.

 

Сада све зависи од нас и нашег понашања

Ситуација са вирусом корона је под контролом, рекао је Лончар и додаје да сада све зависи од грађана и њиховог понашања.

"Морамо бити одговорни. Не може нико да ме убеди да не можемо да водимо рачуна о неколико ствари - прање руку, држање дистанце и да се у затвореном простору носи маска", рекао је Лончар.

Како је рекао ситуација се прати из сата у сат на дневном нивоу и највећи број новозаражених нема никакве симптоме.

 

 

Извор: Танјуг