Вести

ЛОНЧАР: ДОМАЋИ СТРУЧЊАЦИ РАДИЋЕ У НАЈБОЉИМ УСЛОВИМА

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је донета одлука да Клиника за ОРЛ и максилофацијалну хирургију, Клиника за дерматовенерологију и Клиника за очне болести крајем наредне године, када буде завршена друга фаза радова на Клиничком центру Србије, пређу у нову зграду КЦС.

На конференцији поводом одржавања Међународног конгреса уније фонијатара у Србији у част јубилеја 50 година од оснивања Уније европских фонијатара (УЕП), министар је истакао да ће домаћи стручњаци ускоро радити у најбољим условима који постоје у Европи.

"Имаће довољан број операционих сала, интензивних нега и кревета за пацијенте. Одлука је донета пре два дана и те три клинике ће сигурно прећи у нову зграду КЦС", истакао је Лончар.

Лончар је навео и да ће Конгрес уније фонијатара у Београду угостити бројне стручњаке из Мексика, Финске, Белгије, Немачке, Турске, Италије, Словеније и других земаља, на домаћој платформи за размену знања из свих димензија фонијатрије, укључујући фонохирургију, ларингологију, говор, језик, гутање и дечију аудиологију.

 

 

Извор: Танјуг