Вести

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА ПРИПАДНИЦИМА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић уручила је у Сремској Митровици кључеве нових станова купцима из редова снага безбедности Србије.

"Имам привилегију да осетим атмосферу развоја и напретка и да будем део ваше породичне среће. Дан када добијате кључеве свог дома је један од најлепших дана за сваког", изјавила је Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је подсетила да је пре три године, на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, покренут пројекат изградње станова за припаднике служби безбедности, а годину дана након тога је проширен правом да стан по повољним ценама купе борци, породице палих бораца и војни инвалиди.

"У првој фази планирано је да изградимо око 6.500 станова за поменуте групе наших становника. То што данас стојимо овде јасно говори да испуњавамо сва обећања. Наша дела говоре за себе", рекла је Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је истакла да је ново, модерно насеље са комплетном инфраструктуром изграђено на месту где је био мочварни терен.

"Укупно је до сад додељено 1.878 станова, укључујући и данашњу доделу кључева. Ја сам посебно поносна, јер су радови трајали и током читаве пандемије. Нема препреке коју не можемо превазићи. Јасно идемо путем напретка и развоја Србије. У овом насељу данас додељујемо кључеве домова онима који брину о нама, нашој безбедности и због којих мирно спавамо", нагласила је Кисић Тепавчевић.

 

 

Извор: Танјуг