Вести

„Каријерно ћаскање” у Научно технолошком парку

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић отворио је данас у Научно технолошком парку на Звездари скуп „Каријерно ћаскање”.

Петронијевић је подсетио да је скуп организован заједно са Центром за развој каријере и саветовање Универзитета у Београду и да је његов циљ повезивање студената са професионалцима који развијају иновације у области информационих технологија и других сродних области.

–    Студенти су данас имали прилику да разговарају и са иновационим фирмама али и са почетницима у бизнису, старт-аповима  који постижу озбиљне резултате у Научно технолошком парку. Желимо да пробудимо предузетнички дух и да их охрабримо да уђу у свет иновација и да кроз свој рад, знање и вештине развијају Београд и Србију. Подсетићу, некада је зграда Научно технолошког парка практично била „зграда духова” а у последњих годину дана су компаније које ту данас раде зарадиле више од десет милиона евра. Желимо да овај простор и даље буде испуњен младим талентима из Београда тако да ћемо свакако наставити и у будућности са оваквим и сличним пројектима, не само у финансијском смислу, већ и едукационом, попут данашњег скупа размене мишљења и усвајања нових искустава  – казао је Драгомир Петронијевић.

 
Извор: beoinfo