Вести

Јунг: Листа успешних људи, Београд важнији од политике

Ово је једна специфична листа, то није листа једне партије, већ листа успешних људи, који су остварени у својим професијама, каже Аја Јунг директорка Београдског фестивала игре. 

Тако је Јунг објаснила свој ангажман и учешће на листи "Александар Вучић - зато што волимо Београд" истичући да људи на тој листи могу да допринесу да Београд постане још бољи град за живот.

"У мом случају да Београд постане културна престоница, један центар где ће људи долазити због фантастичних садржаја, врхунских уметника, добрих концерата, програма, да понудимо нешто на европској мапи", истакла је она.

Каже да је дуго о свом ангажману разговарала са председником Републике, јер се, подсећа бави организацијом великог фестивала у који улаже доста енергије. 

"Преостало је још нешто енергије и снаге и искуства које биј желела да уложим у причу о Београду и да направимо добар модел функционисања културе у главном граду", рекла је она.

У тај посао, истиче, улази без личних амбиција са идејом да са колегама направи Београд културном престоницом, а о томе да ли ће бити одборница и о свему другом, биће речи "када се све заврши". 

Јунгова истиче да су коментари у вези са листом добри, имајући у виду да се на њој налази они који се раније нису бавили политиком, чак немају ту врсту амбиције и жеље, а могу да подрже и помогну.

"Сматрам да је Београд већи и важнији од политике", поручила је Јунг за Б92.

  

Извор: Танјуг