Вести

ЈОВИЧИЋ: ШАНСА ЗА РАВНОПРАВНОСТ СВИХ ГРАДСКИХ ОПШТИНА

Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Александар Јовичић изјавио је данас да ће Привремено веће, које ће водити Београд наредних месеци до расписивања избора, бити права шанса да се оствари јасна равноправност свих градских општина.

Централизација, која је отежавала функционисање органа најближих самим грађанима, додатно је била зацементирана дискриминацијом општина у којима је на власти био СНС, истакао је Јовичић у писаној изјави достављеној Тањугу.

"Тако је Вождовац као пета општина по величини, била тек петнаеста по буџету. Ово је остављало општинским властима мало могућности и пуно потешкоћа на путу побољшања и самосталне борбе за унапређење живота грађана", рекао је Јовичић.

"Да безобзирности и безобразлуку бивших власти нема краја говори и чињеница се управо последице тих опструкција данас користе у изборној кампањи против СНС", навео је потпредседник Извршног одбора СНС.

Међутим, грађани су научили да препознају ко је носилац одговорне и искрене политике, а ко је, са друге стране, финансијски руинирао град који треба да буде развојни мотор читаве Србије, истакао је Јовичић.

Борба СНС против централизације, која је започета предлогом промене статута, доласком Привременог већа моћи ће да почне да се остварује у пракси, најавио је Јовичић.

"Привремено веће својим првим акцијама већ показује да ослушкује захтеве грађана и његових представника, те да ће и општина Вождовац после избора који следе и подршком грађана нашим идејама добити шансу да оствари напредак у квалитету живота грађана", додао је Јовичић.