Вести

Jовичић: Паjтић да се извини и Воjводини

Посланик СНС Aлександар Jовичић изjавио jе данас да jе ДС коначно признала децениjску пљачку Србиjе и да председник те странке Боjан Паjтић мора да се извини не само грађанима Србиjе, већ и Воjводине. 

Реагуjухи на извињење Паjтића у име странке за неостварена обећања 5. октобра, у ауторском тексту у "Недељнику", као и због тога што "Србиjом данас влада СНС", Jовичић jе на конференциjи за новинаре рекао да су грађани добили извињење за прескупе кредите, све пљачкашке приватизациjе, али не за четири године владавине ДС, као што каже шеф демократа, већ за 10 година.
"Парадокс jе да Паjтић каже да jе ДС кичма средњег слоjа нашег народа, а та странка jе све радила осим у корист средњег слоjа и од 2000. године jе успешно обављала посао уништења српске привреде а као резултат рада добили смо 350.000, чак и око 450.000 људи без посла у пропалих 500 приватизаиjа", нагласио jе он.

Jовичић jе демократама поруцио да су њихова извињења потпуно промашена тема за грађане jер, како сматра, од извињења се не могу хранити деца и породица или на квалитетан начин организовати живот.

Посланик напредњака jе уверен да jе СНС поправила имиџ Србиjе, да спроводи реформе коjе ће довести до бољег живота грађана.

Oн jе наjавио да ће у наjскориjе време бити усвоjен закон о стечаjу и о приватизациjи.

Паjтић jе у ауторском тексту навео да "данас Србиjом влада човек коjем jе требало 20 година да схвати да jе пао Берлински зид, а кривицу за то наjвећим делом сноси ДС".
"Зато се извињавам. Tребало нам jе четврт века да пређемо пут од Слободана Mилошевића до Aлександра Вучића", казао jе између осталог Паjтић и оценио да су за ту трагедиjу сви одговорни.

Jовичић jе такође рекао, поводом наjаве ДС да ће поднети инициjативу Уставном суду за оцену уставности Споразума о сарадњи влада Србиjе и Уjедињених Aрапских Eмирата, jер сматра да jе таj документ у супротности са Уставом и на штету грађана Србиjе, да би ДС волела да све у земљи буде неуспешно и да пропадне.
"Oни би сигурно волели и да Jат данас буде фирма каква jе била, са jедним исправним или полуисправним авионом, или са четири, можда би чак волели и да неки авион и падне, да издваjамо од 50 до 70 милиона евра сваке године за предзеха коjа не доносе ниjедан динар, али та пракса поитике - да узмемо што висе од грађана, а кажемо да се боримо за средњи слоj jе завршена", рекао jе Jовичић.

Oн jе поновио да СНС води одговорну политику и да "пример успешне приватизациjе, коjа jе спроведена у Jату, а сада jе то Eтихад, преслика и на остала jавна предузећа у реструктурирању и српска jавност коначно заборави време пљачкашке приватизациjе".

 

Kо jе легализовао обjекте Kосмаjца на Звездари

 

Jовичић jе питао Демократску странку ко jе омогућио Драгославу Kосмаjцу, означеном да jе нарко дилер, да легализуjе свих 15 обjеката на териториjи београдске општине Звездара без иjедне грађевинске дозволе.
"Питам Демократску странку ко jе омогућио Драгославу Kосмаjцу да своjе обjекте на општини Звездара, где ДС влада више од децениjе, изгради без грађевинске дозволе, шта jе радила грађевинска инспекциjа и што jе радила инспекциjа Града Београда, jер jе ДС чинила вехину и у Београду", рекао jе Jовичић.

Tо jе, према неговоj оцени, jош jедан доказ за нервозно реаговање ДС када се помене Kосмаjац.

Jовичић jе нагласио да ће СНС увек, у оквирима институциjа и у складу са законом, теретити оне коjи су учинли штету или зло некоме у земљи, а поготово када се говорио о криминалу и корупциjи.
"Институциjе наше земље, коjе су потпуно независне, радиће на овом случаjу, и ако се успостави да jе неко крив, врло брзо ће бити приведен правди", рекао jе Jовичић, коjи jе шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда.