Вести

Јовичић: 29.јануара СНС излази са тимом за Београд

Функционер Српске напредне странке Александар Јовичић реако је да ће СНС до 29. јануара, када почиње изборна кампања, изаћи са тимом и кандидатом за градоначелника Београда. Јовичић је навео да влада огромно интересовање других странака за коалицију с напредњацима. 

"Интересантно је да влада огромно интересовање да се уђе у коалицију са СНС, чак и од оних странака за које никада не бисте рекли да ће желети да раде са нама, али и они су препознали одговорност и поверење које смо добили од грађана", рекао је Јовичић, али није желео да каже о којим странкама је реч.

"Могу само рећи да сви желе да разговарају са СНС, али да коначан став није донет - 29. јануара почињу предизборне активности и до тада ће све бити јасније", рекао је Јовичић и додао да ће евентуално прављење било какве коалиције зависити, пре свега, од програма који ће бити понуђен Београђанима, а не тога да ли напредњацима треба два до три процента више.

То ће бити тема која ће се наћи на страначким органима, као и то ко ће бити и кандидат за градоначелника. 

"Очекујемо седницу Председништва, чак и Главног одбора и изаћићемо са људима који ће предводити тим за Београд", навео је Јовичић и истакао да су за вођење великих система потребни људи, а не само један човек. 

"Имали смо прилику да видимо шта значи аутократски систем једног човека када се пита за све у главном граду", рекао је Јовичић који је потпредсдник Извршног одбора СНС. 

Напредњаци ће, како је нагласио, инсистирати на сузбијању корупције у главном граду, стварању доброг пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре, као и децентрализацији Београда.