Вести

Јовановић: Напад на породицу као средство политичке борбе

Напад на породицу као средство политичке борбе представља акт који је дубоко недостојан и супротан основним принципима пристојности. Због тога, као грађанин Републике Србије, отац двоје деце и члан Главног одбора Српске напредне странке, осећам дужност да се огласим поводом новог напада на породицу Вучић од стране дневног листа Данас који је део Јунајтед групе. 
 
Свака особа са основним моралним вредностима мора најоштрије осудити такве поступке без обзира којој политичкој опцији припада, јер никада не смемо да дозволимо да напад на породицу постане легитимна мета у политичкој утакмици, као што су напади на породицу Вучић постали мета медија Јунајтед групе. 
 
У политичком дискурсу мора постојати јасна граница између легитимне критике и личних напада на породицу. Такви напади не само да деградирају политичку културу, већ и наносе непоправљиву штету нашем друштву, подстичући атмосферу нетолеранције и мржње. У цивилизованом друштву, политичка борба треба да се води аргументима и идејама, а не увредама.
 
 
 
 
 
Члан Главног одбора Српске напредне странке
 
Михаило Јовановић