Вести

ЈОВАНОВ: ИЗБОР ИЗМЕЂУ СТАБИЛНОСТИ И ПОВРАТКА У ПРОШЛОСТ

* Главни одбор једногласно је за кандидата изабрао Александра Вучића. Коалициони партнери такође. Шта очекујете од предстојећих председничких избора?

- Не само Главни одбор, него је Александра Вучића једногласно подржало и свих 185 општинских и градских одбора Српске напредне странке, као и Председништво странке. Очекујем да се народ у Србији још једном одлучи да подржи политику Александра Вучића и њега лично као кандидата и да се покаже широка подршка народа за наставак борбе за подизање и усправљање Србије.

* Шта мислите о противкандидатима?

- Грађани Србије ће на овим изборима бирати између стабилности и наставка борбе за опоравак Србије и повратка у прошлост. Имате Сашу Јанковића који Србији нуди Зорана Живковића и Драгана Шутановца и који је неколико година уназад злоупотребљавао своју функцију Заштитника грађана и бавио се политиком, иако му закон то изричито забрањује, а сада прича како ће да штити законитост. Па што није пошао од себе? Са друге стране Вук Јеремић данас не би ни био у Србији да је победио на изборима у Уједињеним нацијама. Њему је Србија успутна станица, резервна опција и то је показао милион пута до сада. То је човек који је био део најгоре владе у историји Србије, владе која је поделила 400.000 отказа и довела Србију на корак од банкрота, човек који је био Тадићев потрчко и који је увек и искључиво радио за себе и своју корист. Видим да је добио огроман новац за кампању, али крије ко му га је дао и шта тражи заузврат. Зашто, ако је све чисто?

* Какав исход председничких избора очекујете?

- На конкретне резултате које је постигао Александар Вучић, одговара се мржњом према њему. Изграђено је 138 км ауто – пута, обновљено више од 300 школа и болница, отворено више од 50 нових фабрика и ми желимо да Србија овако настави и убудуће. Наши противници на све то кажу – Уа Вучић. Они се, заправо, међусобно такмиче у томе ко више мрзи Вучића, али шта грађани имају од тога?  Хоће ли та мржња отворити неко радно место, направити пут, школу, болницу? Наравно да неће. Е, зато и мислим да ће грађани изабрати крајње рационално и дати подршку Александру Вучићу, човеку који заиста живи и ради за Србију, што је показао небројено пута и има конкретне резултате. Знате, можете милион пута да викнете – Уа Вучић, али ауто-пут остаје, фабрике остају…

* Какви су начињени помаци у раду покрајинске администрације након прошлогодишње промене власти у Војводини?

- Већ је у првих неколико месеци показано да, када се Војводином управља домаћински и одговорно, могу да се постигну озбиљни резултати. Након само шест месеци рада нове Покрајинске владе, остварен је суфицит у буџету Војводине од више од 5,6 милијарди динара, покренути су значајни инфраструктурни пројекти, побољшава се опремљеност болница у Војводини, улаже се у инфраструктурне пројекте у свим градовима и општинама. Дакле, у свим областима у којима надлежност имаПокрајинска влада постоје озбиљни и значајни помаци на боље.

* Где је данас Кикинда у односу на друге средине?

- Кикинда је, захваљујући упорном и организованом раду Павла Маркова, коначно почела да хвата корак и то је добро и веома значајно за град. Долазак Зопаса и Мекафора, као и инвестиције домаћих привредника попут Гриндекса, показују да се поправљају ствари у најосетљивијој области у граду, а то је опоравак некада моћне привреде и запошљавање људи. Убеђен сам да ће се овај добар тренд наставити, а и грађани су својом подршком на прошлогодишњим изборима јасно показали да верују у то.

* Један сте од најцитиранијих и најактивнијих политичара у држави. Колико сте се навикли на ову улогу од Вашег именовања за потпредседника СНС?

- За мене је велика част што ме је Александар Вучић предложио за потпредседника Главног одбора СНС и трудим се да велико поверење које ми је указао оправдам. 

 

Извор: "Кикиндске.рс" / Фото: СНС