Вести

Још један успешан дан у акцији „Помозимо комшији“

Ниске температуре ни овога пута нису утицале на велики одзив активиста Српске напредне странке да учествују у акцији солидарности „Помозимо комшији“. С обзиром на временске прилике и потребе угрожених суграђана, акција помоћи се одвија свакодневно.

На Новом Београду, активисти СНС-а су још једном показали солидарност са комшијама којима је помоћ најпотребнија. Тако су, у оквиру акције "Помозимо комшији" обишли старије суграђане и најугроженије породице на Старом сајмишту, и однели им пакете са најосновнијим прехрамбеним намирницама.

Активисти Српске напредне странке ОО Сурчин, обишли су старије суграђане у насељу Бечмен и Јаково,  помогли им у набавци намирница, лекова и других потрепштина. Такође, активисти су обишли две социјално угрожене породице у и том приликом им  уручили пакете са основним животним намирницама. На исти начин, акцији су се прикључили и активисти СНС-а из насеља Добановци.

На београдској општини Чукарица један од проблема, који највише мучи наше старије и болесне суграђане нарочито у зимском периоду, је припрема огрева за зиму. У склопу акције „Помозимо комшији“ активисти ОО СНС Чукарица су овог викенда вредно радили на цепању и слагању дрва, како би нашим суграђанима који нису у стању да сами припреме огрев обезбедили уживање у топлом дому током предстојећих хладних дана.У склопу исте акције, активисти су разбили и уклонили лед испред Војно-медицинског центра у Улици Кнеза Вишеслава. Они су обишли и једну старију суграђанку са инвалидитетом и том приликом јој помогли у сређивању стана и набавци лекова, а такође су договорили кућну посету лекара. На истој општини, активисти СНС-а су чистили од снега и леда прилаз Хитној помоћи Дома здравља „Др Симо Милошевић“ у овом чукаричком насељу, затим степениште које повезује Шавничку улицу са аутобуским стајалиштем и супермаркетом, уклонили су снег и лед са степеништа које повезује улицу Беле воде са аутобуским стајалиштем у Водоводској улици, испред зграде Тринаесте београдске гимназије и Шумарског факултета, и на тај начин омогућили безбедан прилаз овим установама ученицима, студентима и професорима. Очишћена је и приступна стаза и степениште испред зграде у Улици Чеде Миндеровића, како би било омогућено сигурно кретање свих станара, а нарочито старијих суграђана. Активисти СНС-а ОО Чукарица, показали су велику одговорност и емпатију према старијим и болесним суграђанима, па су обавили низ активности у виду донирања пакета са животним намирницама, лековима, помоћи при одлаксу лекару, око превоза и пружања стручне медицинске неге.

Активисти СНС на општини Палилула, у насељу Вишњичка бања, доделили су пакете са животним намирницама социјално угроженим породицама, у Улици Драгослава Срејовића организовали су акцију поклањања гардеробе једној породици слабијег социјалног статуса, а у насељу Крњача активисти су очистили снег и лед испред и око вртића „Мимоза“, како би најмлађима омогућили лакши и безбеднији приступ и боравак у истом.

Напредњаци са Звездаре наставили су своје активности у виду чишћења снега и обиласка својих суграђана. Без обзира на ниске, активисти су се ставили на располагање својим комшија и очистили прилазе стамбеним улазима, двориштима, вртићима, домовима здравља, средњим и основним школама, факултетима, месним заједницама, Црвеном крсту, и другим установама од значаја за грађане. Акција је највише усмерена према старијима и болеснима, па су активисти обишли старије комшије, помогли им у набавци намирница, лекова и осталих неопходних ствари.

Активисти ОО СНС Младеновац, заједно са омладином, функционерима и запосленима у општинској Управи, очистили део пута и прилаз дворишту болесном суграђанину у Баташеву. Имајући у виду да је реч о породици лошијег материјалног стања, која је и корисник социјалне помоћи, овом домаћинству уручени су пакети хуманитарне помоћи.

Још једном желимо да се захвалимо свим грађанима који су се придружили нашој акцији „Помозимо комшији“, и  следе наш пример, без обзира на страначко опредељење, пол, верску и националну припадност.

Српска напредна странка наставља са овим активностима  у складу са потребама грађана, којима је помоћ најпотребнија током хладних дана.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА