Вести

Још један успешан дан активиста СНС-а у акцији „Помозимо комшији“

У оквиру акције „Помозимо комшији“ коју је покренула Српска напредна странка, а у циљу помоћи суграђанима којима је помоћ најпотребнија током хладних зимских дана, активисти СНС-а још једном су показали солидарност на делу.

Омладина општинског одбора Српске напредне странке Младеновац очистила је од снега и леда прилаз Дневном боракву за децу и омладину ометену у развоју, двориште у тој установи и стазе које корисници користе за шетњу, као и прилаз објекту који користе доставна возила за дистрибуцију хране.

На Новом Београду очишћена је пешачка стаза испред ОШ ,,Надежда Петровић,, приступне пешачке стазе у улици Луја Адамича и Џона Кенедија, као и дечије игралиште. Очишћене су и приступне стазе испред клуба пензионера Др Михаило Ступар, као и у улици Др Ивана Рибара код броја 8. Посипали су со и на залеђеним пешачким стазама у Блоку 71, Блоку 72 и у насељу Милеве Марић Ајнштајн, прилазима улаза у стамбене зграде у Булевару Зорана Ђинђића, Булевару Арсенија Чарнојевића и Булевару Михајла Пупина.

У Гроцкој је настављена акција помоћи социјално угроженим породицама у виду огрева.

Услед јаких мразева и кварова, две јавне чесме у Сурчину, тачније у Бољевцима, нису биле у функцији. Уз помоћ акције „Помозимо комшији“, активисти ОО СНС Сурчин отклонили су квар и одмрзли обе чесме. Такође, очистили су од снега и леда двориште и све прилазе ОШ „Вук Караџић“, посули со по степеништима, стазама и саобраћајницама другог приоритета у Бољевцима. Приоритет су биле улице код основне школе и дома здравља, као и улице  које не чисти ЈКП „Београд пут“. Бачено је око 700 кг индустријске соли ангажовањем трактора са посебним прикључком који је обишао све критичне саобраћајнице.

У  насељу Браће Јерковић на Вождовцу очишћен је снег око Дома здравља, апотеке, Месне заједнице, као и пут до школе која је у непосредној близини.

На Чукарици организовано је чишћење снега и леда испред Месне заједнице Благоје Паровић, степениште у Улици Краљице Катарине, улаз у ОШ „Ђорђе Крстић“, степеништа које повезује Водоводску и Палисадску улицу, прилазне стазе и степеништа у Дворжаковој улици у Сремчици, прилазни пут до Дома здравља у Рушњу, тротоар у Љешкој и Карпошевој улици, а поред тога активисти су посетили пензионерку Кадрију Маринковић која има здравствених проблема и организовали јој посету лекара.

Активисти ОО СНС Савски венац обишли су старије суграђане Александра и Слободанку у Сарајевској улици и обавили за њих набавку основних намирница, подигли рецепте за лекове из локалног Дома здравља и доставили лекове на њихову кућну адресу. Поред тога очишћен је снег и лед око Клиничког центра Србије, у улици др Суботића, затим тротоар у Булевару кнеза Александра Карађорђевића, аутобуско стајалиште у Љутице Богдана испред КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ и тротоар испред ОШ „Војвода Мишић“ у улици др Милутина Ивковића.

У организацији активиста ОО СНС Земун, данас су од снега и леда очишћене прилазне стазе и посута је со испред ДЗ „Земун“, ОШ „Раде Кончар“ и обданишта „Златни бор“ у Златиборској улици.

На београдској општини Врачар, активисти ОО СНС Врачар доставили су пакете намирница социјално угроженим суграђанима, очистили снег у Тимочкој улици и Улици Патријарха Варнаве. Поред наведеног, активисти су са старијом суграђанком у Милешевској улици договорили волонтерску помоћ, на недељном нивоу, при одласку на пијацу, у пошту, као и при куповини намирница.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА