Вести

ЈОКСИМОВИЋ: УНАПРЕЂЕНИ БИЛАТЕРАЛНИ ОДНОСИ НЕМАЧКЕ И СРБИЈЕ

Немачка фондација "Konrad Adenauer" обележила је 25 година рада у Србији, свечаности је присуствовала председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић која је истакла да је Диркес као директор фондације у Београду учинио много за односе Србије и Немачке и да су реализовани многи важни заједнички пројекти имајући у виду, како је рекла, изазове у последњих осам година у односу на политику проширења, а посебно на приступни процес Србије Европској унији.

Јоксимовић се и са позиције међународног секретара Српске напредне странке осврнула на сарадњу са фондацијом, која је блиска Хришћанско-демократској унији (ЦДУ), истичући значај међупартијске сарадње и дипломатије која је, како каже, једнако важна ако се води на озбиљан начин и ако су билатерални односи увек на првом месту, пре партијских и партикуларних.

"У том смислу партијска дипломатија је уродила плодом и унапређени су билатерални односи Србије и Немачке, независно од тога које су странке на власти", рекла је Јоксимовић.

Додала је да је захваљујући сарадњи са фондацијом младим генерацијама политичара у Србији приближен је начин креирања и формулисања европских политика, те да данас постоји плејада младих политичара који разумеју формулисање европских политика што, како каже, никада није било значајније имајући у виду изазове са којима се Европа суочава.

"Читава генерација младих људи може да на одговоран начин носи терет у наредним годинама, јер је време лаких дебата европских политика иза нас", рекла је Јоксимовић.

 

 

Извор: Танјуг