Вести

Јоксимовић: Подршка Италије европском путу Србије

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић одржала је данас радни састанак са саветником Владе Србије за европске интеграције Франком Фратинијем, саопштено је из кабинета министарке.

Јоксимовић је захвалила је Фратинију, који је обављао дужност потпредседника Европске комисије за правду, слободу и безбедност, на подршци коју пружа европским интеграцијама Србије.

Српска министарка истакла је да Италија константно, а све интензивније од периода када је Фратини био министар спољних послова снажно пружа подршку европском путу Србије.

"Данас је ова подршка недвосмислена и евидентна како на стручном тако и на политичком плану", истакла је Јоксимовић додајући да су Италија и италијанске компаније током разарајућег поплавног таласа понудили све неопходне видове помоћи.

Тежња Србије је да преговори о приступању добију на још снажнијој динамици који ће поред обнове земље као непланираног приоритета у раду ове Владе представљати снажну потпору реформама које се морају спроводити у још тежем амбијенту од очекиваног, навела је Јоксимовић.

Фратини је истакао да је Србија на добром путу и да очекује интензивирање преговора о приступању и навео да је напредак Србије у реформама њему лично видљив сваким доласком у Србију.

Он је такође навео да је Србија по много чему део европске породице народа што показује и снажно испољена солидарност на делу у току и након ванредне ситуације.