Вести

ИВКОВИЋ: НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА СНС ПРЕМА НАСИЉУ

Српска напредна странка има нулту толеранцију према насиљу и насилницима, изјавила је данас члан Председништва СНС Биљана Поповић Ивковић поводом хапшења и изрицања казне нападачу на активисткињу иницијативе "Не давимо Београд" Ксенију Радовановић.

"Ми смо одговорна власт, поштујемо законе Републике Србије, примењујемо их и ефикасно радимо. Насиље и насилници ће бити кажњени. Ми жене поштујемо, верујемо у равноправност полова и боримо се против свих видова дискриминације", рекла је Поповић Ивковић. Она је рекла да је напад на Ксенују Радовановић, за коју је нагласила да није политички блиска СНС-у, извео "непознати пријатељ и сарадник" лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића.

"Они показују онај најгори талог нашег друштва", оценила је Поповић Ивковић и назвала Трифуновића "лицемером, лажовом, насилником и примитивцем".

"Он не само да вређа и омаловажава жене, већ се тиме дичи и хвали, то му дође као нека храна, под руку са Бошком Обрадовићем, Драганом Ђиласом и осталим насилницима из СзС", рекла је Поповић Ивковић додајући да је "потпуно очигледно" да њих спаја само једна ствар - насиље и примитивизам.

С друге стране, како је нагласила, СНС је одговорна власт и све насилнике оштро кажњава, без изузетка, те да се тако односила и према председнику општине Брус, који је осумњичен за насиље.

Описујући шта се десило 8. марта увече, када је Радовановићева нападнута, Биљана Поповић Ивковић је рекла да је "неко ко је веома близак Сергеју Трифуновићу", а за кога Трифуновић тврди да га не познаје, физички напао активисткињу иницијативе "Не давимо Београд", поломио јој наочаре и вређао је.

"Онда задаје ударац, излази из клуба, Сергеј Трифуновић излази за њим. Били су заједно у клубу. Та кукавица креће за својим непознатим пријатељем. Он се није вратио ка Ксенији Радовановић, није јој пришао да је пита како је, да ли јој треба помоћ, шта се догодило. Не, он то није учинио, кукавички је побегао", рекла је Поповић Ивковић. Она је оценила да је то парадокс.

"Председник Покрета слободних грађана - шта такав човек ради у политици, како би се он понашао када би се у неком наредном периоду нашао да мора да решава неки озбиљнији проблем?", упитала је она додајући да је интернет пун фотографија Трифуновића и његовог "непознатог пријатеља".

 

 

Извор: Танјуг/Пинк