Вести

Град Београд разговорима са привредним субјектима побољшава услове пословања

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић присуствовао је данас у Старом двору састанку са представницима ИТ сектора. Овај скуп први је у серији округлих столова под заједничким називом „Дијалогом до циља”, којима Град Београд жели да у разговору са свим привредним субјектима на територији града добије предлоге и сугестије којима би се унапредила привредна активност у главном граду.

–  Желимо да чујемо шта све Град Београд може да уради не би ли побољшао пословање и тако омогућио да млади и талентовани људи остану у Србији. У наредних десетак дана разговараћемо са свим привредним субјектима и омогућити стварање заједничког програма који ћемо спровести у дело и тако из године у годину унапређивати међусобну комуникацију. Овим састанцима присуствоваће представници Београдског универзитета и најбољи студенти из одређених области на којима ћемо разговарати и о томе како да омогућимо боље праксе и како да град буде што бољи мост између младих талентованих људи и привредника. Велики је интерес привредника за квалитетним стручњацима, као и за квалитетниим и плаћеним праксама, стога је наша дужност да будемо медијатор и учинимо све што је потребно како би сарадња између заинтересованих страна била што боља – истакао је Драгомир Петронијевић.

У наредним данима слични састанци одржаће се и са представницима других сектора привреде. Наредни ће бити састанак са угоститељима и хотелијерима, где ће се разговарати о начинима за продужење туристичке сезоне, рекламирању на светским сајмовима и програмима који се заједнички са градом могу спровести у дело, потом са представницима малих и средњих предузећа, затим великих компанија и на крају са пољопривредницима.

Састанку су, поред привредника присуствовали и професор Факултета организационих наука Душан Старчевић, представници Секретаријата за привреду и директорка Научно-технолошког парка Гордана Даниловић Грковић.

 

Извор: Беоинфо