Вести

Град Београд подстиче иновације

Градски већник Драгомир Петронијевић одржао је данас предавање у оквиру програма „Покрени се за посао”, које је Удружење грађана „Еneca” приредило у Научно-технолошком парку „Београд”.

Петронијевић је подсетио младе слушаоце да живимо у времену четврте индустријске револуције, као и да индустрија без иновација није више конкурентна на тржишту. 

– Тржиште рада данас је једно велико глобално село. Ми данас у Научно-технолошком парку „Београд” имамо фирме које раде за тржиште Новог Зеланда, Канаде, Јужноафричке Републике, Сједињених Америчких Држава и Немачке. Наш задатак је да и даље подстичемо традиционалну производњу, породични бизнис и удруживање младих талентованих људи, али и иновације јер кроз иновације се могу правити најбоље коре за питу. Такође, иновација је и штедња електричне енергије или енергије која се добија из пелета, као и оне из области наводњавања у пољопривреди – навео је Петронијевић. 

Он је подсетио да Град Београд организује радионице „Знањем до циља”, како би помогао убрзање пута од идеје до реализације. 

– Наш задатак је да направимо услове младим талентованим људима да остану у Србији. Млади људи хоће да остану када им се понуде конкретни услови, а ова зграда је прави пример добре сарадње, јер је само пре годину и по дана била зграда духова, а данас је ово фабрика идеја – истакао је Петронијевић и захвалио Универзитету у Београду, Министарству просвете и научно-технолошког развоја, као и Научно-технолошком парку „Београд” на доброј сарадњи. 

Тема предавања је била спровођење идеје и развој бизниса, о чему је младим људима говорио Миливоје Јовановић, менаџер пројектног тима „Eneca” из Ниша. 

 
Извор: beoinfo