Вести

Град Београд подржава креативне идеје и женско предузетништво

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић обишао је данас „Lemon barry studio” на Андрићевом венцу, један од примера добре праксе и успешног женског предузетништва у главном граду.

Овај први „Drink&Paint” студио у сарадњи са Саветом за запошљавање поклонио је десет бесплатних ваучера ученицима Дизајнерске школе за сликарске радионице са мотивима Београда, подсетио је Петронијевић. 

– Власнице овог студија прошле су обуку Града Београда и добиле су потребна средства од Развојне агенције Србије, а данас свом граду враћају помоћ тиме што отварају врата за ученике. Уз помоћ стручног вођства, свако данас овде може насликати властиту разгледницу и квалитетно провести своје слободно време. Ово је још један од туристичких производа и ми ћемо наставити да подржавамо све креативне идеје наших суграђана. За нас није важно каква је идеја у питању, важно је да је она квалитетна и креативна и у Граду Београду ће свако имати партнера за њено спровођење у дело. Ми смо ту да будемо сервис старт-аповима, креативним предузетницима, без икаквих ограничења у годинама, већ нам је важно да људи желе да раде и спроведу у живот своје идеје. Савет за запошљавање трудиће се да буде достојан партнер носиоцу сваке квалитетне идеје – истакао је Драгомир Петронијевић.

Концепт „Drink&Paint” студија настао је у САД и успешно је, уз помоћ средстава Развојне агенције Србије, примењен у Београду, објашњавају његове власнице – академска сликарка Марина Васић и економиста Гордана Николић, које су се први пут сусреле у Удружењу пословних жена Србије. 

– Студио је отворен пре нешто мање од годину дана, након детаљне разраде идеје и аплицирања за бесповратна средства Развојне агенције Србије, које смо употребиле за набавку намештаја и сликарске опреме. Ово није школа сликања, већ је место где свако ко то жели може да, уз сликање и пиће, квалитетно и креативно проведе слободно време. Искуство није важно већ, пре свега, добра воља и расположење, након чега своје мало ремек-дело можете понети кући – казала је Гордана Николић.

 
Извор: beoinfo