Вести

ГОЈКОВИЋ: У НОВИНАМА СЕ ПРОМОВИШЕ АТЕНТАТ НА ВУЧИЋА

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је насловну страну НИН-а на којој се, како каже, позива на линч и убиство председника Републике Александра Вучића.

Гојковић је истакла да се у новинама промовише атентат на Вучића, с обзиром да се на насловној страни недељника налази снајпер уперен у срце председника Србије и председника РС Милорада Додика који се на фотографији налази поред њега.

“Ово нису налепнице за фудбалско првенство у Катару, па да лепимо фотографије фудбалера, ово је утицајни недељник”, прокоментарисала је Гојковић.

Она је оценила да ће поједини медији критиковати шефа посланика СНС Александра Мартиновића који је говорио о насловници НИН-а, имајући у виду да је тако било и раније када су помињали поједине судије, невладине организације и друге о којима не сме да се говори.

“Нека напишу сутра шта год хоће о Александру Мартиновићу, ево ја ћу да се солидаришем. Ево сви ми овде из СНС смо Александар Мартиновић. Нека све нас овде наведу да смо сви Мартиновић зато што бранимо председника и сматрамо да ово није информативно гласило, већ позив на линч и на убиство председника Вучића, па ''нека виси Педро''”, рекла је Гојковић.

Гојковић је додала да ће посланици СНС-а о томе говорити и сутра, јер сматрају да “Србија ово није заслужила”.

Гојковић је у полемици са послаником Миладином Шеварлићем, који је у скупштину ушао на листи Двери, рекла да није чула да је осудио када је њу Бошко Обрадовић са колегицном тукао у кабинету, као што и сада није осудио насловну страну НИН-а.

“Тукао ме је, то је баш похвално за демократију државе, то је баш похвално за њихове спонзоре који хоће да их на силу доведу на власт. Да ли је ово што ми говоримо угрожавање слободе медија, а Мартиновић и ја ћемо да висимо к'о Педро, што је рекао један од посланика када је био на службеном путу у Холандији пре неколико година”, навела је Гојковић.

Како каже, у Србији се данима гледају “турске серије” да ли Синиша Мали има овакав или онакав докторат, али указује да није могла да пронађе докторат Бојана Пајтића.

“Лично сам га (Мартиновића) молила да ми пронађе докторат Бојана Пајтића зато што сама нисам могла да га нађем у библиотеци Правног факултета у Новом Саду. Није могао да ми помогне, не постоји докторат. Па зашто? Зато што постоје индиције у делу академске јавности да је он преписао добар део доктората од једне његове колегинице из Загреба”, навела је Гојковић.

Према њеним речима, Пајтићу не сме ништа да се каже, а ако се нешто и каже, они који о томе говоре заврше на друштвеним мрежама и у делу медија.

“Најбоље кад се пробудим ујутру да ми неко лупи фластер и на мозак, јер у овој држави је сада забрањено од дела јавности који је изузетно гласан да мислиш како хоћеш. Мораш да мислиш само оно што они сервирају”, рекла је Гојковић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС