Вести

ГОЈКОВИЋ: ШОКИРАНА САМ ШТА НЕКИ ПОСЛАНИЦИ ПРАТЕ И ГЛЕДАЈУ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Праћење друштвених мрежа појединих посланика и постављање видео клипова на исте узело је све више маха.

- Шокирана сам посланицима који прате све те друштвене мреже и гледају шта гледају. Они су грађанско друштво које мора да држи одређени ниво. Постоје посланици који су професори универзитета, а гледају то шта гледају. Очекивала сам жестоку осуду друштва. Не улазим ја у приватне животе посланика, али мора да се зна шта је где. Имамо много посла и веома је важна расправа о буџету. То је велики материјал који мора да се прочита. Није добро бавити се другим стварима, а оним што је од важности за посао и државу не. Први пут у Србији имате појаву да нико неће да се кандидује за локалне изборе. Један политички дебакл - казала је председница скупштине Србије

Јуче су посланици нападали владајуће посланике.

- Гласање на 1800 амандмана ће трајати прилично дуго. Владајућа већина су посланици који подржавају Владу. Они су написали 400 амандмана, насупрот опозицији која је написала1800. Жале се на допуну дневног реда, одузимају време, а то о чему се онда расправља је нешто од чега грађани Србије не живе. Кад год почињемо рад на новој седници, почиње опструкција. Увек се позивају на члан 106 и 107. У недељу сам била на кафи код комшинице која ме је питала "шта је то повреда члана 106 и 107", доказ колико су учестали на раду у скупштини Србије - изјавила је Гојковићева

Како се спрема владајућа странка за изборе?

- Председник Вучић отворено каже да ће преиспитати рад сваког од нас и да ће да "изриба" оне који не схватају да су добили поверење, да раде послове у интересу грађана Србије. Није ни мало нежан према сарадницима који нису у стању да обаве своје послове. Председника Вучића највише интересује само рад, рад и рад. Ако се докаже да је неко нешто присвојио за себе, моментално се удаљава - рекла је председница скупштине.

Модрице које сте добили су на крају стигле и до полиграфа

- Снимљено је све шта се издешавало и то што су снимили је слично ономе што се данас дешава и у школама. Ја сам остала при томе да је ћутање већа осуда од казне. Њих није срамота да снимају посланике, а то што раде је заиста малограђански. Сматрају да је та слобода ударања политичког противника пожељно насиље. Имате случај Обрадовића који је гађао колегу мишем. Промовисали су насиље. То су те породичне вредности. Крену од својих жена па заврше... Ја још увек имам модрицу јер је повређено дубинско ткиво - казала је Гојковићева.

Да неко пише сценарио не би могао да напише шта се све дешава на седницама.

- Већина посланика стварно вредно ради. Опозиција се свађа уместо да су време расподелили за расправу и конкретно решавање неког проблема. Они имају право да у времену које су одредили, одређену минутажу, искористе на адекватан начин, предлажући или критикујући нешто на чему би могли да порадимо и исправимо што не ваља. На њихову штету они падају у замку јер мисле да су вечни. Мењају пословник који су сами написали. Они када иду у иностранство толико се устежу и поштују правила институције у коју иду, али зато када се врате у Србију онда се понашају бахато - рекла је председница скупштине.

- Бојим се да се поједини посланици спремају да покажу своју ружну слику о себи. Не могу ја да уђем у политичко деловање и политички ангажман неких посланика. Неко их инструише да је најбоље да тучете политичке колеге. Борба и залагање за право жена је декларативна и прича се на семинарима. Омеђане су све те приче и једна жена која је удата за политичара је долазила у сузама - закључила је Маја Гојковић.

 

Извор: Хепи.рс