Вести

Гојковић: Насиље једина политика коју Обрадовић промовише

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оценила је данас инцидент на седници Административног одбора као још један од "насилничких испада" шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића, те изјавила да верује да ће сви у душтву осудити такво понашање.

Она је осудила "напад Бошка Обрадовића на председника Административног одбора Александра Мартиновића", наводећи да је насиље једина политика за коју Обрадовић зна и коју промовише.

"Након напада на жене, прво у РИК-у, потом на новинарке ТВ Пинка Гордану Узелац и Мару Драговић и насилног упада у мој кабинет, Обрадовић је данашњим фашистичким методама и нападом на Мартиновића још једном показао грађанима да је насиље једина политика за коју он зна и коју промовише", навела је Гојковић.

Председница парламента каже и да је данас свим грађанима јасно да је једини циљ и смисао политичке борбе Бошка Обрадовића изазивање инцидената и обесмишљавање рада Скупштине.

"Оваквим примитивним понашањем, недостојним Дома Народне скупштине, Обрадовић је јасно и недвосмислено показао како он види политичку борбу и колико не поштује грађане Србије. Чињеница да се не либи оваквих чинова љотићевског насиља, ни на велики хришћански празник, најбоље говори о томе колико су истинита и стварна његова такозвана залагања за породичне и традиционалне вредности", сматра Гојковић.

Она је додала и да очекује и верује да ће сви у друштву осудити насилничко и непримерено понашање, јер не може да постоји дозвољено и недозвољено насиље.

 

Извор: Танјуг