Вести

ГОЈКОВИЋ: ДОВОЉНО ВРЕМЕНА ЗА КАНДИДАТЕ ДА ПРЕДСТАВЕ ПРОГРАМ

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је да ће кампања за председничке изборе трајати од 30 до 60 дана, што је, каже, у оквиру закона и Устава.

Маја Гојковић је рекла да ће данас имати још један састанак са правним тимом, како би видела за које датуме, у оквиру законских могућности, може да распише изборе.

"У 13 часова ћу расписати изборе и објавити датум", поновила је председница парламента, додајући да ће тај датум бити искључиво како и може – у оквиру законских могућности.

"Како је јавност приметила, неки кандидати су већ два месеца у кампањи и само кандидат Александар Вучић ће данас кренути у камапању. Много новца се већ троши, новца непознатог порекла", нагласила је Гојковић.

Закон говори да ће кaмпања трајати од 30 до 60 дана, истиче председница парламента, што је, каже, довољно да се кандидат представи са својим програмом.

"Понављам да су неки кандидати у кампањи преко два месеца. Грађани се јављају и кажу да им поједини кандидати 'искачу из фрижидера', колико их има у медијима", напоменула је Гојковићева.

Говорећи о јучерашњим критикама опозиције поводом одлуке да парламент не заседа током трајања кампање, Гојковићева је рекла да "вук длаку мења, али ћуд никада".

"Опозиција коју знамо као ДОС наступа са истим манирима. Они никада током председничких избора нису радили. У 2007. години су уместо 1. марта кренули да раде 27. маја. Јучерашња атмосфера је говорила да они, пошто немају програм, сву мржњу усмеравају према кандидату Вучићу и парламент користе само у те сврхе. Видећемо како ће их грађани оценити", нагласила је председница парламента.

Гојковићева је истакла да "живот није стао" и да је Србија стабилна, и политички и економски.

"Грађани Србије ће бирати кандидата по својој мери", закључила је Гојковићева.

 

извор: РТС