Вести

ГЛИШИЋ: У ШАПЦУ ЈЕ НА ДЕЛУ "ОГОЉЕНА ДИКТАТУРА"

Гласање ће бити поновљено на пет изборних места у Шапцу, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и додао да на тим местима треба да гласа око 5.800 бирача, као и да то суштински не може да промени изборне резултате у Шапцу.

Глишић је рекао да је понављање избора на пет бирачких места "губљење времена" и покушај да неко остане још неки дан на власти.

"Када имате посао са диктаторима који сматрају да је Шабац њихов приватни град и да могу да се понашају како желе, онда морате да будете спремни на дугу борбу да би заштитили поверење грађана које је недвосмислено", рекао је Глишић.

Глишић је навео да Градска изборна комисија у року од седам дана треба да одржи поновљене изборе.

Глишић наводи да су изборни услови у Шапцу били најгори услови које је Србија имала на било ком нивоу, да напредњаци као локална опозициона странка нису имали никаква права.

Напомиње да су две кључне ствари у Шапацу - то што локална власт која је изгубила изборе одбија да се суочи са реалношћу и други је "прикривање криминала".

"Државна ревизорска институција је утврдила пола милијарде динара ненаменског трошења новца", нагласио је Глишић и додао да га чуди зашто "европски душебрижници" не реагују на изборне услове у Шапцу где је на делу "огољена диктатура".

 

Тек ћемо видети колики је успех споразум у Вашингтону

Глишић је рекао да ће се тек за годину, две, пет или десет година видети колико је велики успех направљен потписивањем економског споразума у Вашингтону.

Глишић је рекао да се ствари боље сагледају са временске дистанце и да ће тако бити и са споразумом који је председник Србије Александар Вучић потписао у Вашингтону.

"У традицији Срба је да се на коњу враћају они који ураде нешто добро за своју државу. На коњу је наша делегација требало да се врати, као велики победници", нагласио је Глишић.

Наводи да можда у овом тренутку тај успех не може да се сагледа и да је потребна временска дистанца да се боље сагледају ствари.

"Има народна изрека ''одмакни се да би боље видео''. Морамо временски мало да се одмакнемо од ових догађаја који су били почетком септембра у Вашингтону, па ћемо за годину, две, пет или десет схватити колико је велико то што је Вучић урадио", закључио је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк