Вести

ГЛИШИЋ: ПИПАК КРИМИНАЛА У НАВИЈАЧКОЈ СТРУКТУРИ ПРЕТИ ПРЕДСЕДНИКУ

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић истакао је за ТВ Пинк да људи у затвору не завршавају, јер су навијачи, већ криминалци. Они криминалци који се налазе ван граница, рекао је Глишић, покушавају да преко ''пипака'' који су остали на слободи, проблеме пребаце на трибину.

Говорећи о погрдним узвицима и транспарентима на кошаркашкој утакмици Партизан - Макаби упућене председнику Србије и његовој породици, Глишић истиче да криминалци, који живе ван граница Србије, и који су недоступни нашој полицији, покушавају да пошаљу "поруке" које желе да публикују.

"То је оно што је суштина, што се дешавало на кошаркашкој утакмици, где је група навијача погрдно скандирала председнику, његовој породици... То је тај пипак криминала који постоји у навијачкој структури. Не разумем шта значи та "Француска акција", можда се римује... Ако је неко пробио криптовану поруку, децидно је доказано, и заокружена је прича око криминалног клана. Начин на који се бране јесте судница, и овај други, напади на Вучића", рекао је Глишић.

Сигуран сам да ће државни органи, који су и до сада деловали, наставити са својим радом, и да ће наставити да ту "продужену руку" људи у иностранству, спречавају да даље делује.

"Нису сви скандирали, било је ту и навијача који су дошли да навијају за свој клуб", рекао је Глишић, додајући да је очекивао и реакцију клуба, која је овог пута изостала.

Како је истакао, клуб се до сада оглашавао за нападе на тренере, фудбалере и слично, али овога пута неоглашавање све чуди.

"Ја сам отац, и увек се ставим у улогу оних којима се прети... Обузме вас осећај беса према тим људима. Ја се само надам да ће државни органи наставити свој посао, да штите животе људи, председника и његове породице", истиче Глишић.

Постоје разне међународне организације које се баве борбом против нарко-картела, хајде да једна лоцира те људе, да пробамо кроз сарадњу да дођемо до њих... тако ће се спасити многи животи, не ради се то само у Србији, али су овде најбезобразнији и нејбестиднији, додао је Глишић.

"Та врста слабострашћа, када неко детету прети лишавањем живота, ја за то немам коментар... Ако неко мисли да је то нормално, онда он није нормалан", наглашава Глишић.

 

 

Извор: ТВ Пинк