Вести

ГЛИШИЋ: ОПОЗИЦИЈА НЕ ЗНА ЗА ГРАНИЦУ

Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић рекао је да су претње смрћу председнику и премијерки државе прешле сваку границу пристојности, да грађани не желе простаклук ни радикалност, већ резултате иза крупних речи.

Прешло је сваку границу пристојности, а показује само безидејност и безнађе оних који би желели да буду нека алтернатива СНС-у. Стварно не знам где је граница, они је некако нон-стоп померају својим глупостима. Мисле, ваљда, што су радикалнији у својим изјавама, што су простији, да ће тако привући пажњу и да покушају да остваре неку политичку корист, казао је Глишић, додајући да би представници власти наишли на већу осуду да су они изговорили такве претње.

Вешали би нас по бандерама да су онакве реченице изашле из наших уста, казао је Глишић.

Глишић је оценио да људи препознају свачије намере, те да су се представници опозиције сами довели у ситуацију да од избора до избора праве све лошије резултате.

Лидер Савеза за Србију тражи забрану јавног мишљења. Дакле, директно би гушио медије који се њему не свиђају. Неко ко би затварао новинаре и гушио слободу медија, тако би сваког грађанина сутра прогањао и затварао. Следећи би да силује политичке неистомишљенике, следећи би да веша, па имате овог који узима најпрљавији новац од хохштаплера широм света. И то вам је алтернатива СНС-у. А је л’ виде ту грађани неку перспективу, упитао се Глишић.

Глишић је истакао да су за стабилну политичку већину и могућност доношења дугорочних одлука заслужни грађани чије им поверење даје снагу.

То нам говори да људи желе да чују истину. Када им кажете да није добро, људи вам верују, јер нема лажних обећања. Каже се, бесплатан сир је само у мишоловци. Мени је један пензионер, када сам Врање обилазио, пришао и рекао да има малу пензију: “И није ми крив Вучић што сад морам да прођем кроз ово, али му верујем да ће ме извући и да ћу имати већу”, навео је анегдоту која илуструје поверење грађана у човека који се према држави односи као према својој кући.

Уједно, подсетио је на период пре 2012. године када је највећа српска странка дошла на власт.

Имали смо глупе авантуре попут оне тужбе Међународном суду у Хагу. То је катастрофа равна бомбардовању. Било је буквално да немате излаз из ситуације у коју су вас увукли Борис Тадић, Вук Јеремић и Драган Ђилас. Људи знају какви су ови који се поново препоручују да буду на власти. Њихова агресивнија реторика има везе са тим што су оставили празну касу, празну трпезу, празну кућу.

Говорећи о амбицији представника опозије, Глишић је подсетио на "богаћење преко ноћи".

Како неко ко је ушао у политику без динара из ње излази са 25 милиона евра? А са платом од 1.000 евра? Да ниједан динар није потрошио, не би могао да сакупи ни део те суме - казао је говорећи о њиховим спољнополитичким везама:

Да ли ико нормалан може да верује да вам неко поклони 200.000 евра или милион долара, а да ништа не тражи од вас? Ко данас даје толики новац зато што сте му симпатични? Што је новац већи то су захтеви већи и прљавији.

Уједно, осврнуо се на прославу десет година постојања странке, истакавши да је њен део од почетка.

Ја сам веома поносан, с обзиром на то да сам од првог дана ту. Видим да није узалуд. Дефинитивно може и другачије и поштеније и боље.

У плановима за предстојећи период истакао је изазов нових локалних избора.

Биће у Лучанима, сасвим сигурно, а стичу се законски услови да буду у још три општине. Видим да опозиција негодује. Пошто сте се спремали да нас победите у Лучанима, ево вам прилике да нас победите у још три општине. Ја још нисам видео опозицију која мисли да грађани власти не верују, а Бога моле да избора не буде, открио је уз додатак да ће СНС одговорити на начин на који су то учинили у Мајданпеку, који је најсвежији пример.

За могуће кадровске промене, дао је подршку, истакавши да странка није учаурена у једном кругу људи.

Ја подржавам све кадровске промене, сем оне на месту председника странке. Ми смо као странка показали да нисмо учаурени у једном кругу људи. Желимо да људима пошаљемо поруку да када дођемо на власт, резултат мора да нас чува, а не законска одредба да мандат траје четири године. Превремени локални избори и распуштање општинских одбора пример су управо тога.

Као председник Извршног одбора странке открио је да је посао напоран, али да не жали труда. Жели да наша деца остану овде, због чега 24-часовни посао у странци седам дана недељно, свакога дана у години има смисла, те да се кроз поверење грађана на изборима обнавља енергија за даљи рад.

 

 

 

Извор: Србија Данас