Вести

ГЛИШИЋ: НЕ ВИДИМ ДРУГОГ КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОСИМ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је рекао да је та странка спремна за априлске председничке и парламентарне изборе. Истиче да ће, када је реч о председничком кандидату, одлука бити донета у наредних месец дана, али наглашава да не види ниједног другог кандидата за председника Републике осим Александра Вучића.

Говорећи о делу опозиције који је окупљен око лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, наш саговорник оцењује да је једина њихова тактика да изазову нереде у Србији како би их онда неко ухватио за руку и декретом довео на власт.

* У априлу нас чекају избори, да ли је Српска напредна странка спремна за кампању?

- Процес припрема за предстојеће изборе почиње чим се заврше претходни. Бар је тако у Српској напредној странци. Ми смо између ова два велика циклуса имали доста избора на локалном и месном нивоу и мислим да је наша инфраструктура спремна за 3. април.

* Када ће Српска напредна странка донети одлуку о председничком кандидату за изборе? Да ли постоји могућност да то не буде Александар Вучић, упркос чињеници да скоро цела ваша странка сматра да он треба да буде кандидат?

- У наредних месец дана биће донета одлука, а не видим ниједног другог кандидата за председника Републике сем Александра Вучића.

* Како видите тактизирање дела опозиције око Драгана Ђиласа у вези са саопштавањем имена њиховог председничког кандидата? Чак тврде да ће га саопштити у фебруару да би власт имала мање времена да га напада...

- Не пратим и не занима ме шта ради тај део опозиције окупљен око тајкуна Драгана Ђиласа. Једина њихова тактика за коју знам је да изазову нереде у Србији како би их онда неко ухватио за руку и декретом довео на власт, па да обнове своје рачуне новом пљачком народних пара.

* Тај део опозиције око Ђиласа уверен је да добро стоји у Београду и да ту имају озбиљну шансу да победе. Да ли Ви имате нека истраживања за Београд?

- Не сумњам да је машински мозак Драгана Ђиласа стигао већ до 105 одсто подршке. Ми разговарамо с грађанима, обилазимо их, слушамо шта имају да кажу и видимо да то неће бити баш тако како машински мозак каже.

* Да ли после избора себе видите у Влади?

- Не, то сам рекао и после прошлих парламентарних избора и моја одлука о томе је коначна.

* Поједини из Српске напредне странке позвали су јавно министарку енергетике и рударства Зорану Михајловић да поднесе оставку након неколико инцидената у енергетском сектору. Каквог сте Ви става о томе?

- Мој став је да свако мора да понесе одговорност за дешавања у свом ресору.

* Чији би рад још требало преиспитати и за кога не би смело да буде места у наредној Влади?

- О томе ћемо прво да направимо анализу унутар странке, па ће након тога јавност свакако бити обавештена.

* Оштро сте критиковали све из редова своје странке који су радили о глави лидеру Српске напредне странке Александру Вучићу. Но, о именима нико до сада није јавно говорио. Да ли ће се Српска напредна странка ускоро захвалити сарадњи таквима?

- Све што сам тада рекао, мислим и сад. У процесу избора кандидата за страначке листе и највише функције свакако нећу подржати оне који су председнику радили о глави.

* Колико сте задовољни сарадњом с Александром Шапићем, који је једно од ваших последњих појачања?

- Обишли смо заједно готово читаву Србију, разговарали с људима и свуда је атмосфера била као да је ту од првог дана. Немам дилему да даје пун допринос афирмацији наше политике и развоју страначке инфраструктуре.

* А с младим снагама које су добиле шансе, попут Невене Ђурић, нове потпредседнице Српске напредне странке?

- Невена је будућност странке и поносан сам на њене наступе и енергију коју улаже у борбу за очување политике која је Србији много тога доброг донела.

* Незаобилазна тема претходних дана је ситуација у којој се у Аустралији нашао тенисер Новак Ђоковић. Шта Ви кажете на то?

- Надам се да ћемо имати прилику да га гледамо како осваја још један "Australian Open". Држава је учинила максимум напора да му помогне и он то врло добро зна. Иако су вести које стижу лоше, волео бих да се све заврши повољно по Новака.

 

 

 

Извор: Курир