Вести

Гласањем за листу СНС омогућићемо наставак развоја Београда

Гласањем за листу "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" омогућићемо наставак развоја Београда, изјавио је данас кандидат за одборника са те листе Горан Весић који је разговарао са становницима сурчинског насеља Кључ.

"Са поносом можемо да кажемо да је ово једно од насеља у општини Сурчин у којем је заиста у последњих неколико година промењен начин живота људи јер је овде, пре свега, уведена вода. То је нешто што је завршено, а што су људи чекали", рекао је Весић у Кључу где су, иначе, у току радови на изградњи улице Владимира Беаре.

Он је навео да се тренутно ради око километар и по некатегорисаних путева само у Кључу.

"Као што видите, решавамо проблем људима који нису могли да изађу на главну улицу од блата и на тај начин подижемо квалитет њиховог живота", нагласио је Весић.

Он је истакао да је политика садашње градске власти да сви делови Београда морају да се развијају равномерно.

"Нажалост, до пре четири или пет година приградски делови Београда су били потпуно запостављени. Ми смо у последње четири године у развој приградских делова Београда уложили 350 милиона евра. Знам да то није довољно и да је потребно много више да бисмо решили све проблеме, али на овај начин показујемо да заједно са људима решавамо проблем по проблем", нагласио је Весић.

Акутелна градска власт је затекла 1,2 милијарде евра дуга, рекао је он и додао да је 500 милиона евра дуга враћено.

"За тих 500 милиона евра смо могли да изградимо 250 школа, 250 обданишта, стотинак болница или три пупинова моста. То су паре које су нам ''појеле'' банке јер се неко пре нас задуживао. Добро је што се сада у Београду гради. Прошле године смо издали грађевинских дозвола за милион квадрата, а људи који граде плаћају накнаду за грађевинско земљиште и од тог новца се улаже у путеве, улице, канализацију, воду - ради се оно што је људима неопходно", нагласио је Весић.

Он је поновио да градска власт подједнако третира све грађане Београда, како оне који живе у центру тако и оне из приградских делова јер "сви морају да имају воду, канализацију, пут и јавни превоз".

Весић је подсетио и на план Града да у наредних десет година свака кућа на територији Београда има канализацију.

"За десет година ће читав Београд добити канализацију. То кошта око милијарду евра. Треба да се уради комплетна канализација и пет фабрика за прераду отпадних вода", навео је Весић.

Он је истакао да ће Сурчин бити београдска општина која ће се у наредном периоду можда најбрже развијати.

У вези са тим Весић је, између осталог, навео да ће се ширити аеродром што значи нова радна места која ће прво добијати људи из Сурчина, односно из тог краја града.

"Биће сигурно дупло више радних места на аеродрому него што их има сада. Сурчин је на добром географском положају да ће заиста већина великих нових пројеката бити управо у Сурчину", додао је он.

"Молим грађане да буду стрпљиви јер не можемо одједном да решимо све проблеме. Ова земља деценијама није решавала проблеме и они су се нагомилавали, али ако овако будемо наставили да радимо сваке године ће бити боље и моћи ћемо да кажемо да је боље него прошле године. То нешто што је наша политика и ја верујем да људи то препознају и да ће заједно, гласајући за листу ''Александар Вучић - Зато што волимо Београд'' омогућити да наставимо да се развијамо", истакао је Весић.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша је рекао та општина, у сарадњи са Градом Београдом, реализује бројне пројекте и на тај начин мења Сурчин на боље.

"Када би сабрали колико је пара уложено у општину Сурчин у последње четири године од када је ова власт у Београду, мислим да би били на првом месту", нагласио је Шуша.

 

 

Извор: Танјуг