Вести

ГАШИЋ: СПРЕМНИ СМО ДА ПОМОГНЕМО СВИМ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

Пет спасилачких тимова у Тутину претражује корито реке и трага за дететом које је упало у воду, изјавио је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

"Једно дете у ромском насељу је нестало, старости две године, и већ је наших пет спасилачких тимова на самој реци и претражују корито", навео је Гашић који са министром одбране Милошем Вучевићем обилази Тутин и Нови Пазар.

Додао је да о несрећи не може ништа више да каже док не оду на лице места.

Гашић је навео да је, када је реч о поплавама, тежа ситуација у Тутину него у Новом Пазару.

"Имали смо извлачење једног аутомобила са двоје људи и чишћење подрума", додао је Гашић и навео да се река повукла и да у овом тренутку имају циљ да помогну грађанима Тутина да извуку воду из подрума.

У Новом Пазару је, како је додао, ситуација под контролом.

"Али долазимо до проблема који су нам годинама уназад присутни, поготову у последње време када се и клима битно променила како у земљи, тако и у целом свету, а то је да не водимо рачуна о рекама, да су нам оне постала најлакша места за бацање смећа и онда долази до запушења", навео је Гашић.

"Апсолутно смо спремни да помогнемо свим грађанима Републике Србије, и могу са поносом да кажем да је Сектор за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије опремљен са најсавременијим средствима и добрим професионалним људима", рекао је Гашић.

 

 

Извор: Танјуг