Вести

Гак: За сређивање школа око 800 милиона динара

Улагање у образовање је један од приоритета Града Београда и вредност радова који су у току у школама у престоници износи око 800 милиона динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Највећа инвестиција је изградња основне школе у Лештанима која износи 545,7 милиона динара и све иде по плану – рекао је Гак.
Осим тога, он је додао да су мајстори овог лета и у ОШ „Краљ Петар II” на Врачару, где је реконструкција у финалној фази, за шта је издвојено 30 милиона динара. Ускоро се очекује и почетак радова на реконструкцији школе „Цана Марјановић” у Сопоту, чија је вредности око 37 милиона динара, као и у Основној школи „Владимир Роловић”, што ће бити инвестиција вредна око 60 милиона динара.

Према речима Гака, током новембра се очекује и почетак радова на санацији мокрих чворова и канализације у ОШ „Кнегиња Милица” у вредности од 10,7 милиона динара, комплетно сређивање фасаде и столарије у ОШ „Раде Драинац”, за шта је издвојено 32 милиона динара и реновирање фискултурне сале и електроенергетских инсталација у 12. београдској гимназији са 11,5 милиона динара.

Према његовим речима, у току је обнова фасада пет београдских школа, што је инвестицја од 66 милиона динара, а у плану је и реконструкција Земунске гимназије.

 
 
Извор: Беоинфо