Вести

Гак: Вртић у Алтини завршен, отварање до краја године

Изградња вртића у Алтини је завршена, а око 200 малишана ће се у нови објекат уселити најкасније до краја године, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

У току је технички преглед објекта, следи опремање простора и отварање вртића. Намештај, дидактички материјал, играчке и све што је потребно за комплетно сређивање је већ купљено – рекао је Гак.

Радови на новом објекту почели су у јуну 2017. године. Изградњу, која је коштала око 90 милиона динара, финансирао је Секретаријат за инвестиције Града Београда.

Гак је истакао да Град Београд наставља рад на даљем смањивању листе чекања за београдске вртиће, те да је завршена и законска процедура за уступање три објекта Министарства одбране Републике Србије за потребе предшколског образовања.

Адаптацију тих објеката ће, како је рекао, финансирати Секретаријат за образовање и дечју заштиту чиме ће се добити још око 400 квадратних метара додатног простора за предшколско образовање.

Наш крајњи циљ је потпуно укидање листе чекања за вртиће и ово је начин да до тога дођемо. Фокус остаје на моделу стварања нових места адаптацијом већ постојећих простора који се не користе, будући да се то показало као ефикасно и рационално решење – закључио је Гак.

 
 
Извор: beoinfo