Вести

Гак: Смањење листе чекања за вртиће до краја године

Листа чекања за упис у београдске вртиће до краја године би могла додатно да се спусти на око 1.000 деце са садашњих око 3.500, изјавио је секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

То ће бити смањење од чак три пута будући да је судећи по досадашњој анализи пристиглих захетва сасвим извесно да ће се листа ове године додатно смањити – рекао је Гак за Новости.

Он је подсетио да је на овогодишњем конкурсу за вртиће стигло око 19.500 захтева али да су од тога око 3.500 захтеви предшколаца што је обавезан прирпемни програм.

Уколико као и прошле године буде око 1.000 дуплих захтева, а уз одобрење Секретаријата од 20 одсто повећања, као и наставком сарадње са приватним вртићима, има разлога за реалан оптимизам да са овогодишњих 3.500 ову годину можемо завршити са листом чекања од око 1.000 деце. То ће бити велики успех јер смо за само две године листу десетковали са прошлогодишњих 10.000 малишана на чекању – оценио је Гак.

Он је рекао да је око 60 одсто укупно пристиглих захтева, односно 11.352 пријаве, примило пет највећих предшколских установа – Нови Београд, Чукарица, Вождовац, Земун и Звездара.

 

Извор: beoinfo