Вести

Гак: Ђилас противзаконито скупље наплаћивао вртиће

Члан Главног одбора Српске напредне странке Славко Гак подсетио је да је Драган Ђилас, за време свог мандата, родитељима противзаконито скупље наплаћивао вртиће, те да је Град Београд до сада исплатио 3,3 милијарде динара родитељима на име тужби које су стигле.

„Град је добио 15.000 тужби и на основу пресуда судова, родитељима смо исплатили 3,3 милијарде динара. Не смемо дозволити, да никада више, градом управљају људи који су спремни да отимају од родитеља за боравак деце у државним предшколским установама“, сматра Гак.

Он је додао и да се не сме поновити да се граде вртићи без канализације, без водоводне мреже и пратеће инфраструктуре какав је био вртић „Облачак“ на Звездари јер су то основне ствари која свака предшколска установа мора да има.

„Не смемо дозволити да никада више Драган Ђилас и слични њему управљају градом и да се на тај начин односе према сектору који је најбитнији за сваки град“, рекао је Гак и додао да је Основна школа „Милена Павловић Барили“ пример како се Драган Ђилас односио према сектору образовања и дечије заштите. 

Како је рекао ова школа је саграђена за 100 дана, али је након тога више времена од саме градње било потребно за поправке како би та школа била потпуно безбедна за боравак деце каква је сада.

„Грађани одлично знају ко ради у њиховом интересу и зато сам уверен да ће 21. јуна подржати листу „Александар Вучић - За нашу децу“, а да ће Драгана Ђиласа послати у политичку пензију без могућности да поново урушава и град Београд и овај сектор“, закључио је Гак.

 

Служба за информисање

Српска напредна странка

Градски одбор Београд