Вести

Гак: Деца остају приоритет Града Београда

Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак честитао је данас најмлађим Београђанима Међународни дан детета.

Он је рекао да на данашњи дан читав свет већ 68 година говори о правима детета, али да је од тога много важније шта свака локална заједница конкретно чини за своју децу.

У Београду овај дан дочекујемо са историјским бројем деце обухваћене предшколским образовањем, са започетим инвестиционим таласом у београдским школама, који се наставља и ове године, са капиталним буџетом за школе од 890 милиона динара – рекао је Гак.

Град Београд настоји да свој деци обезбеди добре услове у вртићима и школама, да створи терен за несметано остваривање једног од најважнијих права детета, права на образовање.

Циљ Града Београда је да осим обавезног основног образовања, сва деца стекну и предшколско образовање и сви напори Секретаријата за образовање и дечју заштиту су усмерени ка томе.

Данас је сарадњом са приватним вртићима обухваћено овим образовањем више од 72.000 деце, што је раст броја деце за око 25.000 у односу на само пре пет година – рекао је Гак.

Он је поручио да је сваки 1. јун велики подсетник Београду, али и целом свету о томе да деца морају бити приоритет сваког друштва.

 
Извор: beoinfo