Вести

Ђуровић: Показујемо хуманост и солидарност на делу

Градски одбор Београд Српске напредне странке, на позив и у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, одазвао се акцији добровољног давања крви. Акција се одржава у просторијама Градског одбора до 14 часова.

Члан Главног одбора Српске напредне странке Александра Ђуровић, подржала је акцију и том приликом, Ђуровићева је рекла да је акцији добровољног давања крви најбољи начин да се покажу хуманост и солидарност на делу.

„Организовањем оваквих и сличних акција трудимо се да помогнемо нашим грађанима. Можемо да чујемо бројне апеле из Института да је тренутно дефицит залиха крви, а да мањак крви може довести до одлагања операција и оваквим акцијама треба да утичемо на подизање свести наших грађана о значају добровољног давалаштва“, истакла је Ђуровићева.

Ђуровићева је нагласила да се Српска напредна странка као одговорна странка увек труди да учествује у акцијама којима може да се спаси нечији живот и апеловала на све грађане који су у могућности да се одазивају на овакве акције.

Према речима Иване Родић начелника одељења за мотивацију Института за трасфузију крви Србије, велика је част присуствовати данашњој акцији и видети ред од 200 грађана.

„Ово је четврта година за редом, да у просторијама Градског одбора Београд Српске напредне странке организујемо акцију добровољног давања крви. У прва два сата прикупили смо преко 60 јединица и очекујемо да ћемо до краја акције надмашити рекордних 150“, закључила је Родићева.