Вести

ЂУРИЋ: СРПСКО ПРИСУСТВО У САД ОСНАЖЕНО

Српско присуство у Америци је успостављањем авио линије од Београда до Чикага значајно оснажено, оценио је Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић, након одржане свечаности поводом успостављања ове авио линије у Културном центру Чикага.

"Ер Србија је постигла фантастичан успех за ових осам година. Летела је високо, и ево стигла далеко и до друге линије у Сједињеним државама", рекао је Ђурић.

Оценио је да линија има и политички значај.

"Ја волим да кажем да и наше билатералне релације иду узлазном линијом и лете ка новим висинама. Верујем да ће ово створити нове шансе и за бизнис заједницу, али на људском нивоу, много значајније, ово повезује два дела велике српске породице. У околини Чикага живи 300.000 људи, а у Америци живи преко милион људи пореклом са наших простора", навео је Ђурић.

Захваљујући овој линији, цео регион биће много више повезан, сматра Ђурић.

"Београд је постао улазна тачка за целу југоисточну Европу, имајући у виду да само пољски Лот из Варшаве лети за Чикаго. Дакле, северозапад Сједињених Америчких Држава је сада много боље повезан са нашим делом Европе, а Београд је ту главни хуб", рекао је Ђурић.

Истиче да је захвалан свима у руководству Србије који су подржали овај пројекат, који су марљиво и вредно радили  како би се дошло до реализације ове линије.

 

Извор: Танјуг