Вести

ЂУРИЋ: СРБИЈА САМА ОДЛУЧУЈЕ О СВОЈОЈ ПОЛИТИЦИ

"Државна, национална, одговорна спољна политика пружене руке. Штитимо државне и националне интересе, чувамо и бранимо слободу и независност наше земље. Национално одговорна спољна политика пружене руке значи и бољу могућност да се на међународним форумима боримо за КиМ, за нашу земљу, због тога и ових 18 повлачења признања за разлику од неког раније периода јесу резултат Српске напредне странке и њене спољне политике, Александра Вучића и кредибилитета Србије који је довео до тога да стотине фабрика долазе у нашу земљу.

Србија данас сама одлучује о својој политици без могућности страног утицаја на ове одлуке. Очували смо и унапредили захваљујући личном кредибилитету и контактима председника Вучића наше односе са Народном Републиком Кином. Си Ђинпинг је посетио Србију, кинеске инвестиције донеле су хиљаде нових радних места у нашој земљи.

Србија је чврсто на европском путу, ЕУ је најзначајнији спољно - трговински партнер Србије. Са Немачком, Француском, Италијом и другим великим европским државама унапредили смо и унапређујемо односе као и са Руском Федерацијом. Председник Вучић је имао 16 билатералних сусрета са председником Владимиром Владимировићем Путином и први је српски државник који носи највиша руска државна одликовања. Ове односе и наше братске односе са руским народом љубоморно чувамо и једина смо европска држава која није и неће уводити санкције и било какве притиске Руској Федерацији".

 

 

Извор: Танјуг