Вести

ЂУРИЋ: СЛОГА ЈЕ ЗАВЕТ ЗА ОПСТАНАК СРБА

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је у Северној Митровици да је слога завет за опстанак Срба, уз посебну поруку солидарности коју је упутио српском народу у Црној Гори.

Ђурић је у Митровици присуствовао обележавању Бадње вечери, где је заједно са епископом рашко-призренским Теодосијем наложио Бадњак у порти храма Св. Димитрија.

"Вечерас за Бадње вече са Косова шаљемо поруку да је слога завет за опстанак српског народа како овде на КиМ тако и на сваком другом месту где живи српски народ", поручио је Ђурић.

Посебну поруку слоге и солидарности шаљемо са нашим српским народом у Црној Гори, и поред ових српских светиња на КиМ, наше мисли и наше молитве и наша подршка иде српском народу у Црној Гори који је устао у одбрану својих светиња на миран и достојанствен начин, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да се на Бадње вече сећамо и јунака Мојковачке битке који су 1916. године на Бадњи дан чували част и образ српског рода.

"Опростимо једни другима све овог Божића, потрудимо се да будемо бољи људи као што је говорио патријах Павле… и да запамтимо да је слога завет нашег опстанка како на Косову тако и на сваком другом месту где живе Срби”, истакао је Ђурић.

Овде на Косову, где српски народ опстаје у тешким условима, наставићемо да показујемо солидарност као држава и према нашем народу и према нашој цркви, која заједно са нашим институцијама и народом носи велики задатак борбе за наш опстанак, рекао је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг