Вести

ЂУРИЋ: РЕЗУЛТАТИ ПОЛИТИКЕ КОЈУ ВОДИ ВУЧИЋ СУ ВИДЉИВИ НА СВАКОМ КОРАКУ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Невена Ђурић у новогодишњем интервјуу за "Информер" сумирала је годину која је иза нас, али и открила планове за наредну.

* Како би оценила претходну годину?

- Искрено, мислим да је претходна година била веома успешна и резултати политике коју води Александар Вучић су видљиви на сваком кораку. Ако кренете од места до места, од града до града, од општине до општине, ви видите конкретне резултате. Видите фабрику, па у тој фабрици ради неко од чланова ваше породице. Онда видимо бројне ауто-путеве, а оно што је посебно важно, не само да нам олакшава транспорт, што је веома важно за обичне грађане, али треба да имамо једну ширу слику колико је то значајно због инвеститора. Постаћемо магнет за инвеститоре. Када је реч о приватном плану, посебно сам била поносна што је моја сестра завршила факултет, мало сам то притискала.

* Када се јавило интересовање за политику?

- Свако од нас је укључен у политику, а озбиљније сам почела да се бавим политиком када сам завршила факултет. Имала сам активности у градском одбору у Крушевцу. Оно што је било занимљиво је да сам водила страначке конференције у Крушевцу, а нешто значајније Академија за младе лидере Српске напредне странке. Тада је почело неко моје, да кажемо, озбиљније политичко искуство.

* Колико ти значи поверење председника Србије Александра Вучића?

- Част и привилегија је, али и велика обавеза. Ту подршку немам само ја, већ сви млади људи. Даје нам подршку и ветар у леђа, да радимо на себи. Подразумева се да радимо за народ и државу.

* Који савет ти је дао председник Србије?

- Рад, рад и само рад. То је један од главних савета.

* Како се бориш са нападима опозиције који су били чести у претходној години?

- Када долазе напади од стране тајкунских медија, морам да искористим тај израз, они ме уопште не дотичу. Забринула бих се да ме хвале такви људи, а док ме критикују могу да будем на правом путу. Савет за младе људе је да никако не дозволе да их то дотиче.

* Да имаш чаробни штапић, коју једну ствар би променила у Србији?

- Ево да су завршени сви ауто-путеви у Србији, има их 10.

* Која ти је посебна жеља у 2022. години?

- Жеље су да будемо здрави, то нам је важно у сваком тренутку. Посебно сада када влада ова пандемија коронавируса.

* Да ли си заљубљена? И како се твој изабраник носи са притиском због посла којим се бавиш?

- Већ десет година смо заједно. Ја практично кажем да смо одрасли заједно. Велика ми је подршка, и поред породице он ми је највећа подршка. А носи се он добро са свим тим стварима.

* Шта би пожелела читаоцима Информера у Новој години?

- Свим грађанима би пожелела исто што и себи, најпре здравље, и да раде на сновима, као што каже председник Вучић, мора вредно да се ради, да се буде посвећено раду и успех ће доћи.

 

 

Извор: Информер