Вести

ЂУРИЋ: НАРОД У МИТРОВИЦИ ОЧЕКУЈЕ ПРЕДСЕДНИКА И ЊЕГОВЕ РЕЧИ ПОДРШКЕ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да се нада да ће председник Вучић донети најразумнију одлуку у вези са посетом КиМ.

Ђурић је рекао да српски народ очекује долазак свог председника.

Вучић се у Бриселу, како каже, храбро и достојанствено борио за српске интересе и показао да Срби нису робље и да ово није 1802. и 1803. година, када сте могли да подвргнете страху српски народ.

"У тој борби смо указали на све што је урађено ових дана. Овде наш народ очекује да види председника јер је ово место где је Вучић узео 80 одсто подршке упркос свим лажима које су покушавали да пласирају. Сви се радујемо посети, посебно обични људи, то за Србе значи сигурност", истакао је Ђурић.

Када је реч о посети председника Вучића, Ђурић истиче да му "разум каже не, а срце ми каже да".

Навео је да се нада да ће председник Србије донети најразумнију одлуку.

Напоменуо је да са Албанцима нема о чему да се разговара "након онаквих лажи, бруталних претњи насиљем једног од најмоћнијих људи Кадрија Весељија".

"Како да разговарамо кад се на Србе врши невероватан притисак? Све смо то ми изложили представницима ЕУ", указао је директор Канцеларије за КиМ.

Када је реч о наставку дијалога, истакао је да "свакако неће бити настављен оног дана и датума за које смо чули – спекулације из Брисела".

 

 

 

Извор: РТС