Вести

ЂУРИЋ: МРЖЊА ПРЕМА АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ЈЕДИНИ ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМ ДСС-А

Опседнутост Александром Вучићем и мржња према председнику Србије једини су политички програм фронцли Демократске странке Србије. Уз своје традиционалне позиве на нечињење и одсуство сваког осећаја за реалност, по ко зна који пут потврђују своју безидејност и инертност. 

Надају се ваљда у ДСС-у да су и грађани Србије заборавили да су они главни кривци за разбијање државе, да је управо њихово нечињење док су били на власти довело до тога да се Црна Гора одвоји од Србије, а да Приштина у међународној заједници стекне кључну подршку за једнострано проглашење независности.

Бесрамно је и неморално да једна странка, која је заједно са својим тадашњим коалиционим партнерима и тајкунима из ДОС-а одговорна за распад сопствене државе, данас некоме дели патриотске лекције, поготово ако се оне односе на губитничку и популистичку политику замрзавања конфликта, забијања главе у песак и чекања да се проблеми реше сами од себе.

Плиткоумност њихове политике показује и чињеница да се и данас ДСС ухватио у коло са саучесницима у разбијању сопствене државе, са онима који су између централне Србије и Косова и Метохије инсталирали административне прелазе, довели Еулекс и потписали низ за Србе штетних споразума, са онима који су добили статус хероја у Приштини јер су затражили погубно мишљење Међународног суда правде и изместили одбрану Косова и Метохије из Уједињених нација у Европску унију. 

На тај начин Демократска странка Србије је дала јасну подршку даљој разградњи сопствене државе и слабљењу преговарачке позиције Србије у тренутку када председник Вучић чини све што може како би се дошло до одрживог и компромисног решења за Косово и Метохију, којим би се обезбедио дугорочни мир и економски просперитет Србије.

А шта друго и очекивати од оних чија је једина политика опсесија Вучићем и отворене претње вешањем на теразијским бандерама?

Али, на срећу, поверење које они имају у Србији своди се на ниво статистичке грешке. Знају грађани наше земље, а поготово Срби у нашој јужној покрајини, да у политици ДСС-а нема ни мало озбиљности ни државотворне способности и памте колико су тога погубног учинили на штету државних и националних интереса и зато им никада више неће дати прилику да воде Србију.

 

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

Марко Ђурић