Вести

Ђурић: Младост у политици значи предност

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је данас младим мештанима Борче да је важно да имају самопоуздања и да учествују у политици јер, према његовим речима, младост у политици значи предност.

"Младост је оно што буди енергију Србије. Победом у Београду наставићемо да будимо и подижемо самопоуздање које Србији треба као насушни хлеб после свега што се у претходне три деценије десило", рекао је Ђурић на трибини СНС у Борчи. 

Он сматра да се Србија после много историјских неприлика и догађаја покренула путем развоја. 

"Уверен сам да нашим радом, политичким и животним ангажовањем мењамо судбину Србије, а мењањем судбине Србије мењамо појединачне судбине, и тако правимо своје место у сутрашњици какву бисмо желели да имамо - а то је Србија која води рачуна о младима, чува и негује традицију, идентитет и писмо", казао је Ђурић.

Према његовим речима, одговорност СНС је да окупљање Србије које је "окупљање за опстанак" настави, јер је Србија, захваљујући председнику Александру Вучићу почела да се "вади из економског глиба". 

"Од Хоргоша до Београда нема фабрике на чијем отварању председник Србије није био", нагласио је Ђурић и додао да је то важно, јер је доказ да СНС води "озбиљну политику и да има идеје". 

Ђурић је оценио да је за шест година, колико се бави питањем КиМ, видео да су неке ствари кренуле да се "мењају и померају". 

Подсетио је да су у протекле четри године за 888 породица са КиМ изграђени станови и куће, као и да је обновљено 42 цркве и манастира.

"Можемо да будемо поносни што наша баштина данас изгледа боље него у претходном периоду, а мислим да смо тако послали поруку да никад нећемо одустати од КиМ", нагласио је Ђурић. 

Говорећи о наталитету, Ђурић је рекао да је наталитет на КиМ сада већи него у Србији, и да просечна породица на КиМ има 4,7 чланова што је, према његовим речима, готово дупло више него у Србији.

Ђурић је казао и да ће се СНС трудити да ствара услове да младе породице имају третман у Србији "какав коначно заслужују", да је са Вучићем разговарао о проблему беле куге, као и да су консултовани страни експерти који ће радити на решавању тог проблема.      

Током посете Борчи, Ђурић је обишао горанску породицу Муамера Алије, успешног предузетника Жељка Џабића, власника ауто школе у Борчи, а након тога разговарао са мештанима тог београдског насеља.

 

 

Извор: Танјуг