Вести

ЂУРИЋ: ЛАЖНИ РОДОЉУПЦИ НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА РАЗБИЈАЊЕ ДРЖАВЕ

Потпредседник СНС Марко Ђурић подсетио је Вука Јеремића и ДСС да су управо они, свако на свој начин, "најзаслужнији" за разбијање државе и косовску независност.

Ђурић је Вуку Јеремићу поручио да је он последњи човек који треба да узима у уста Косово и Метохију јер је, каже, управо Јеремић, својим бесмисленим потезима, најпре пред Међународним судом правде, затим довођењем Тачија на седницу Савета Безбедности УН месец дана пре самопроглашења независности Косова, као и безброј других штетних потеза по државу - дао немерљив допринос сецесионистичком покрету.

Тиме се, додаје Ђурић, сврстао на чело најзаслужнијих за једнострано отцепљење Косова и Метохије од Србије.

„Човек са таквим билансом нема морално право да се издаје за родољуба и борца за државне интересе. Нема у Београду, али има огромно у Приштини", навео је Ђурић.

Кад је реч о ДСС-у, Ђурић оцењује да је врхунац лицемерја да та странка данас оптужује било кога да се залаже за распад земље, јер је управо она својим (не)чињењем дала највећи и најконкретнији допринос разбијању државе.

„Док је ДСС био на власти, радили су искључиво против интереса сопственог народа. Биланс њихове владавине је једнострано проглашена независност Косова и излазак Црне Горе из државне заједнице. Штета коју је ДСС нанео Србији и српском народу, нажалост, има далекосежне и тешко поправљиве последице", навео је Ђурић.

 

Приштини столица у УН, Србији ништа - лоша идеја

Дати Приштини столицу у Уједињеним нацијама, а да за то Србија не добије ништа, једнако је томе да Србија призна једнострано проглашену независност Косова на целој територији покрајине и трајно препусти север, каже потпредседник СНС Марко Ђурић.

"Јако лоша идеја", оцењује Ђурић на Јанковићев став да би питање КиМ решио интеграцијом Косова у међународне организације, што укључује и УН, али без признања независности.

"Пре бављења великим темама, дајте реците зашто за два мандата као заштитник грађана нисте били на КиМ и нисте штитили права грађана који живе тамо", пита Ђурић Јанковића.

 

 

 

Извор: Танјуг