Вести

ЂУРИЋ: ЛАЖ ЈЕ ДА ЋЕ СЕ РАЗГОВАРАТИ О ПРИЗНАЊУ KОСОВА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, рекао је да председник владе привремених институција самоуправе у Приштини Авдулах Хоти намерно обмањује домаћу, али и међународну јавност, јер је лаж да ће се у Бриселу, у четвртак или било када, разговарати о споразуму о признању једнострано проглашене независности Kосова.

"Хоти о признању независности Kосова може само да сања и сваким даном је од ње све даљи, а он и Иса Мустафа могу једино да признају један другога", рекао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да ће у Бриселу прве на агенди управо бити обавезе Приштине преузете у досадашњем току бриселског дијалога, затим покушај да се нормализује економска сарадња, јер то је оно што обичне људе тишти, као и питање несталих, што је дуг према породицама жртава.

Демант Хотијеве лажи који је стигао из Брисела показује да су у лажи кратке ноге, рекао је Ђурић.

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти изјавио је данас, да поново покренут дијалог са Београдом није технички, већ "дијалог о међусобном признању".

Потпаролка службе ЕУ за спољне послове, Набила Масрали, најавила је данас да ће се ове недеље у Бриселу наставити интензиван рад на експертском нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине.

На питање како виде оцену Хотија да "нема техничког дијалога већ само дијалога о међусобном признању", у Бриселу су рекли да "не коментаришу изјаве других", али и наглашавају да је специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, најавио "експертски" састанак за ову недељу, а следећи састанак на "високом политичком нивоу" за почетак септембра.

 

 

 

Извор : Танјуг