Вести

ЂУРИЋ: ЈЕСТЕ ДИРЕКТНА ПРЕТЊА И САСВИМ КОНКРЕТНО АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

Потпредседник СНС Марко Ђурић оценио је непримереним све покушаје Славише Ристића да прикрије праву природу свог политичког деловања и директну претњу државном врху и председнику Александру Вучићу.

"Непримерени су и одвратни сви покушаји Славише Ристића да разним оправдањима и изврдавањима прикрије праву природу свог политичког деловања, јер, свако ко је прочитао његово претенциозно обраћање председнику Руске Федерације, те редове није могао да схвати другачије него као директну претњу државном врху Србије и сасвим конкретно председнику Александру Вучићу", рекао је Ђурић.

Ђурић наводи да је то писмо "најбљутавији клеветнички памфлет", адресиран на иностранство, али намењен домаћој публици, чијим најплеменитијим родољубивим осећањима су, на Видовдан, Ристић и његови малобројни истомишљеници покушали да манипулишу.

"Нејасно је у име којих то Срба са Косова и Метохије он јавно наступа, осим у своје име и име свог пријатеља Марка Јакшића, који се ових дана састајао са Драганом Ђиласом у Богутовцу, где је вероватно зачет и концепт овог сулудог и зликовачког писма", наводи Ђурић.

Ђурић је поручио свима њима да је српски народ у више демократских изјашњавања јасно и гласно "поручио шта мисли о читавој тој галерији опортуниста и профитера и њиховом штеточинском политичком завештању".

Ђурић пита и откуд једној политички безначајној личности, као што је Ристић, идеја да на равноправној основи може да комуницира са председником једне од најмоћнијих држава света и свакако једним од највећих савезника у борби Србије за поштовање међународног права:

"Ристић, очигледно под дејством патолошког самољубља, верује да је толико моћан и важан да управо он треба да решава проблеме Србије у међународној арени и да се потпише испод једног оваквог писма, без обзира на то ко је његов прави аутор", каже Ђурић и подсећа Ристића да чак ни његове комшије у Зубином Потоку на више избора уназад нису гласале за његову политичку опцију, "ако тако нешто уопште постоји".

Додаје и да суграђани нису могли да му опросте за штету коју је режим, чији је он истакнути члан био, нанео Србима на КиМ и српским националним интересима доводећи Еулекс и маргинализујући УНМИК, постављајући административне прелазе према централној Србији и разарајући на међународном плану капацитете Србије за одбрану њених легитимних права у покрајини.

 

 

 

Извор: Танјуг